SANTI CARETA

Director artístic i responsable pedagògic programa CREA

Nascut a Avinyó. Estudis superiors a l’ESMuC després d’estudiar a Nova York durant l’any 2004 gràcies a una beca concedida per la Generalitat de Catalunya. Forma part de grups com Astrio, Folk Souvenir, Maria Rodés, Avore o Celeste Alías canta Montserrat Abelló. Paral.lelament combina projectes propis com Els Ocells i l’Stereo amb tasques de producció i direcció musical com Sonets de Joguina per l’Auditori de Barcelona entre d’altres. Durant els últims anys ha actuat a molts dels clubs i festivals del país i ha participat en diverses gires per França, Anglaterra, Alemanya, Noruega, Rússia, Xina, Suècia, Àustria, Marroc…

Compta amb una extensa discografia tant en el món del jazz com en pop- rock i ha participat en formacions com Nonitz amb Lee Konitz, Maria Schneider Big Band, Orquestra Simfònica del Vallès, Marc Parrot, Judit Neddermann, Karol Green, Bruno Oro, Ian Sala, Marcel Casellas, Núria Graham, Brams, At Versaris.…

Crèdits: Aina Plans

QUERALT GUINOT

Directora executiva i responsable de producció

Nascuda a Avinyó/Barcelona. Llicenciada en Publicitat i Relacions Públiques per la Universitat de Vic l’any 2010. El 2012 finalitza el Diploma de Direcció d’Esdeveniments a la ciutat de Londres on estudia, treballa i resideix. Durant 3 anys va estar treballant a l’agència creativa i de branding Touch of Mojo.

El 2018 va acabar el Màster en Administració de les Arts i Polítiiques Culturals amb mòdul opcional de direcció de projectes musicals a la Universitat Goldsmiths.

Durant el 2018-2019 va estar col.laborant amb organitzacions com LIFT (Festival Internacional de Teatre de Londres) i Artangel com a assistent de producció i enllaç d’artistes; i el 2019-2020 com a productora amb el projecte d’art comunitari SPID theatre (treballant on i offline durant la pandèmia). Dins aquests projectes ha treballat amb artistes com: Lola Arias (Argentina), Tyrin Simon (North America), Dries Verhoeven (The Netherlands), Darren O’Donell (Canadà), entre d’altres. També, ha programat activitat cultural a la sala PosterHauss del barri de Stoke Newington on ha pogut incrementar la seva base de dades d’artistes locals i internacionals fent pas per Londres.

Actualment resideix a Avinyó, després de residir 11 anys a Londres i col.labora amb projectes culturals com Cal Gras d’Avinyó; TRANQUILA, Celeste canta Chavela; CIA Badabotó, espectalces menuts; TeMA i la app SITUAbcn.

Ha estat vinculada als TeMA, Festival de Creativitat Musical des dels seus inicis com a responsable de comunicació des de 2009, coordinadora general des de 2011 i el 2019 assumeix el càrrec de directora de comunicació i coordinadora de producció. Per a la 20a edició del festival Guinot agafa el rol de directora executiva del festival i responsable de producció.

Crèdits: Joan Terol

AINA PLANS

Responsable pedagògica dels programes EXPLORA i PARTICIPA

Nascuda a Artés i resident a Berlín des de l’any 2016, estudia Pedagogia de la Música i el Moviment a la Universität der Künste de Berlín, on treballa com a mentora d’estudiants estrangers i també de suport tècnic al departament de Musikpädagogik. Al març de 2020 és premiada amb la Deutschlandstipendium, beca otorgada pel Ministeri d’Educació i Investigació alemany. Actualment combina la tasca docent amb projectes pedagògics centrats en el multilingüisme d’una banda i en la performance multidisciplinar de l’altra. 
Ha realitzat diferents cursos de formació musical a l’Institut Jaques-Dalcroze de Ginebra, a l’associació Orff-Schulwerk de Finlàndia i es va graduar en Rítmica Dalcroze al Conservatori de Bellaterra l’any 2015.

ALBA CARETA

Coordinadora del programa CREA

Alba Careta, trompetista i cantant de jazz nascuda a Avinyó al 1995. Acaba els seus estudis l’any 2019 amb el Màster en Trompeta Jazz al Conservatorium van Amsterdam sota el braç, havent passat per l’ESMuC de Barcelona i el Koninklijk Conservatorium de l’Haia. Des del 2011 ha participat en formacions diverses actives i d’estils molt diferents. Actualment està presentant el segon disc (Alades) amb el seu projecte propi, Alba Careta Group, després de rebre el guardó com a millor disc de jazz pels Premis Enderrock 2019 amb el seu primer treball (Orígens). A més, també forma part de Rodrigo Laviña y su combo (Extraño Weys), l’OMAC (Orquestra de Músiques d’Arrel de Catalunya), Ulls Clucs (Espectacle pedagògic Auditori), Alba Careta & Santi Careta Duo (Espectacle Sons d’un País), Las Albitas… entre molts altres.

Crèdits: Ana Agraz

SEBASTIÀ GRIS

Coordinador del programa CREA

Manacor 1994, comença a interessar-se per la música als 13 anys però no és fins als 19 que es trasllada a Barcelona per començar els estudis reglats en interpretació. Allà és on coneix a la gran majoria de músics amb qui treballa actualment, amb menció especial de Magalí Sare, amb la qual han guanyat el concurs de JJMM de Jazz i Música Moderna a Espanya i el SUNS Europe a Itàlia, i amb qui enregistrà el treball A boy and a girl (Microscopi 2020) que actualment estan presentant arreu de la península i a l’estranger.

Crèdits: Cristina Cubells

SÍLVIA CONSEGAL

Coordinadora dels programes EXPLORA i PARTICIPA i de logística

Sílvia Consegal Ventosa, graduada en Pedagogia a l’Escola Superior de Música de Catalunya, realitza el postgrau en Música, Creativitat i Moviment a la Universitat Ramon Llull. Està cursant l’Orff Certification Program a San Francisco (Califòrnia) i és membre d’Orff Catalunya. Actualment treballa a Xamfrà (Centre de música i arts escèniques per la inclusió social al Raval, Barcelona) i a l’Escola Municipal de Música de Mataró com a professora de música i moviment, música amb nadons, i alhora també com professora de clarinet, llenguatge musical i orquestra. Participant i col·laboradora dels TeMA des dels seus inicis.

RODRIGO LAVIÑA

Coordinador de logística i operacions

Mc, beatmaquer, digger, selector, malalt de discos, Lp’s i cooperativista. Bcn 83.

Membre d’Extraño Weys, amb el seu “partner in crime” Patxi Vazili aka Viktor Pizza. Aquest any han editat el seu segon treball Rodrigo Laviña y su combo. Actualment presenta aquest treball amb un conjunt musical ple de referents del panorama local, una bandaza, vaja. 

Enguany també han reeditat Variacions en fu-remoll de la cinquena simfonia inèdita de Roger Linn (2014), la seva primera referència conjunta que es va convertir en un disc de culte perseguit per amants del hip hop de tot el país. 

De 2004 – 2016 amb ”At Versaris” a les veus en aquest combo de rap (amb Pau Llonch i Joan Riera) que ha facturat varis LP’s i demos i han girat arreu a nivell nacional i internacional.

Malalt de discos, forma part del col·lectiu musical “The Rigodonians” com a presentador i selector. Aquest combo de Dj i speaker, ha estat en residència a la sala Apolo, recupera oldies (en format vinil) dels 50’s als 70’s fent la volta al món en 80 discos. Elegant world wide vintage music. 

És soci de La Ciutat Invisible, cooperativa del barri de Sants de Barcelona amb 15 anys de trajectòria, on fa de llibreter.

ALBA RAMÍREZ

Responsable de comunicació

Nascuda a Barcelona, combina tres vessants que l’apassionen: Com a músic, va estudiar el grau professional de trompa al Conservatori Municipal de Música de Barcelona i és membre de les Balkan Paradise Orchestra; En l’àmbit del management ha cofundat el projecte Diàspora Colab de management i booking d’artistes; Per últim, és estudiant del grau de Comunicació a la Universitat Oberta de Catalunya i ha format part de l’equip de comunicació de projectes com Dinsic Publicacions Musicals, el Gremi d’Editorials de Música de Catalunya o el Festival Esperanzah!, entre d’altres.

MARINA CONILL

Fotògrafa resident i ajudant de producció i comunicació

Nascuda a Girona l’any 1993. Amb la fotografia com a objectiu principal, obre el seu negoci l’any 2014. No és fins el 2018 que decideix unir les seves dues passions; la fotografia i la música.  És llavors que inicia la seva carrera de fotografia de concerts, on ha fotografiat artistes com Alba Careta Grup, Balkan Paradise Orchestra, Eva Fernández, Carles Gutiérrez entre d’altres.  També col.laboradora en el reconegut festival ‘Formentera Fotogràfica’. Les inquietuds artístiques la duen a formar-se en vídeo, il·lustració i animació, fent treballs com el videoclip animat ‘Ropa Tendida’ de Zurita, el disseny del disc ‘Tot és ara’ de Carles Gutiérrez i el videoclip del primer single ‘Go’, il·lustracions per a Balkan Paradise Orquestra, videoclip ‘Primaveras’ d’Alaire, entre d’altres. L’any 2021 entra a l’equip de TeMa com a fotògrafa resident.

AINA LÓPEZ

Assistent de producció

Aina López Pla neix a Manresa i comença a estudiar música al conservatori de la mateixa ciutat. S’endinsa al món del jazz al cap d’un temps quan també descobreix la seva passió per cantar.

L’any 2020 comença la carrera de saxo jazz a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) i paral·lelament als estudis superiors, combina la seva formació a Cromàtic, centre educatiu del saxofonista Llibert Fortuny.

Ha tocat en sales emblemàtiques de Barcelona com el Jamboree i ha participat en projectes com La Suite de Lucía o la Suite de la Isla (homenatge a Paco de Lucía i a Camarón de la Isla).

CESC BADIA

Assistent de producció

Cesc Badia neix a Calders l’any 2001. Des de ben petit està en contacte amb la música a casa seva, on els seus pares li transmeten aquesta passió. Als 7 anys comença a estudiar trompeta amb Joan Fons i es gradua en grau professional al Conservatori de Manresa amb el mestre Joan Arnau, sent seleccionat per participar en dues edicions dels Joves talents del Conservatori. Durant aquests anys Jordi González i Joan-Pau Chaves l’introdueixen al jazz i la música moderna.  Paral·lelament, rep classes d’improvisació amb Llibert Fortuny des dels 13 anys, i l’any 2019 entra a l’ESMuC per cursar l’especialitat d’Interpretació de Trompeta Música Moderna. Actualment cursa tercer de Grau Superior amb Matthew Simon i Mireia Farrés. També ha rebut classes d’ Ernesto Aurignac, Chris Cheek, Voro García, Peter Bernstein, Òscar Latorre, Perico Sambeat i Kenny Rampton, entre d’altres. És membre de diverses formacions musicals, entre elles, el grup de Dixieland Swing Engine, formació que ha participat en diversos festivals de jazz com el Festival de Jazz de Vinaròs 2020 o el Festival de Jazz de Mallorca 2022.

PAU JORBA

Assistent de producció

En Pau Jorba neix a Manresa l’any 2000, i cursa els primers estudis musicals a l’Escola Municipal de Música d’Artés. Conclou l’ensenyament professional al Conservatori Municipal de Música de Manresa. Durant aquests anys és introduït al món del jazz i la música moderna per professors com Jordi González, Joan Pau Chavez o Jordi Blanes. Paral·lelament en Pau comença a estudiar al centre Cromàtic (Llibert Fortuny,) amb 17 anys. El Llibert esdevé el primer professor de saxo jazz, i el seu mentor.

L’any 2019 comença els seus estudis superiors a l’ESMuC (Escola Superior de Música de Catalunya) on estudia amb alguns dels músics més destacats de l’escena: Gary Willis, David Xirgu, Lluís Vidal, Eladio Reinon o Lluc Casares .

Durant aquests anys també rep classes de músics internacionals com Aaron Goldberg, Immanuel Wilkins, Chris Cheek, Michael Kanan i grans figures del jazz estatal com Ernesto Aurignac, Jorge Rossy o Carles Benavent.

Actualment està inmers en diversos projectes musicals, destacant el seu co-lideratge amb Ferran Rico i Artur Ponsà del projecte KIW, un trio format l’any 2018, amb qui ha fet actuacions per tot el territori, i amb qui enregistrarà el seu primer treball enguany. També lidera la seva pròpia formació, Pau Jorba Group.

MONTSERRAT VILAR

Fundadora dels Tallers
Fundadora i directora dels Tallers Musicals d’Avinyó del 2002 al 2011

Nascuda a Avinyó (Barcelona). Llicenciada en pedagogia instrumental, especialitat de piano per la Universitat de Música i Arts Escèniques de Viena/ Àustria. Estudis de Pedagogia de la Música i el Moviment Corporal (Rítmica) i postgrau sobre l‘aplicació de la rítmica a l‘escola realitzat a l‘Acadèmia Pedagògica de Viena/Àustria. Diplomada en Magisteri Musical per la Universitat Autònoma de Bellaterra. Ha treballat pel Conservatori de Viena i ha representat la Universitat de Música de Viena durant les Jornades Internacionals de Rítmica de Ginebra/Suissa. Ha estat professora convidada sobre Didàctica en la Pedagogia Instrumental a l‘Escola Superior de Música de Catalunya (ESMuC) i ha treballat pel govern del Táchira/Veneçuela dirigint cursos de formació continuada per a docents dins del programa músico- social “Qué nota es mi escuela“. Fundadora i directora dels Tallers Musicals d‘Avinyó del 2002 al 2011 juntament amb l’assessorament artístic d’Arnoldo Moreno.

ORGANITZACIÓ

Associació d’Amics de la Música d’Avinyó

L’entitat es va fundar el 9 d’abril del 2005 amb la finalitat d‘impulsar l‘activitat musical al poble d‘Avinyó a través de l‘organització de tallers musicals per promoure l‘aprenentatge musical, organització de concerts, divulgació de diferents tipus de música i organització d‘intercanvis entre diferents grups musicals. Un grup de VOLUNTARIS col·laboren amb l’entitat en tasques de gestió i logística dels Tallers.