Els Tallers Musicals d’Avinyó varen començar fa 17 anys quan Montserrat Vilar, pianista i pedagoga avinyonenca, va veure la necessitat d’ apropar la música al poble d’Avinyó. Tot va començar amb 2 cursos: un de reforç d’instrument i petit grup musical i l’altre de música i moviment pels més menuts del poble.

 

Any rere any els cursos varen augmentar el nombre d’alumnes i Montserrat Vilar va decidir afegir el jazz, la música moderna i la percussió com a part del programa de Tallers. Va ser aquí on Santi Careta, actual director artístic del projecte va començar a coordinar la setmana de jazz i música moderna (part dels Tallers Crea).

L’Associació d’Amics de la Música d’Avinyó es va fundar l’any 2005 per tal col·laborar amb la fundadora dels Tallers a tirar endavant el projecte a nivell logístic, administratiu i de promoció. El segon objectiu de l’Associació era impulsar l’ Aula de Música d’Avinyó que actualment celebra els seu 12è aniversari i compta amb una setantena d’alumnes i un equip de 8 professors.

 

Des del 2010 Santi Careta va agafar les regnes del projecte fins al dia d’avui. El juliol del 2019 els Tallers celebraran la 17ena edició. Durant aquests anys els Tallers han evolucionat fins arribar al punt actual on podem dir que no són tan sols cursos de música sino una experiència vital tant pels alumnes, els seus familiars, el professorat, el públic i els habitants d’Avinyó i rodalies.