Els TeMA es varen iniciar l’any 2002 sota el nom de Tallers Musicals d’Avinyó quan Montserrat Vilar, pianista i pedagoga avinyonenca, va veure la necessitat d’ apropar la música al poble d’Avinyó. Tot va començar amb 2 cursos: un de reforç d’instrument i petit grup musical i l’altre de música i moviment pels més menuts del poble.

 

Any rere any els cursos varen augmentar el nombre d’alumnes i Montserrat Vilar va decidir afegir el jazz, la música moderna i la percussió com a part del programa de Tallers. Va ser aquí on Santi Careta, actual director artístic del projecte va començar a coordinar la setmana de jazz i música moderna (part del Programa Crea).

 L’Associació d’Amics de la Música d’Avinyó es va fundar l’any 2005 per tal col·laborar amb la fundadora dels TeMA a tirar endavant el projecte a nivell logístic, administratiu i de promoció. El segon objectiu de l’Associació era impulsar l’ Aula de Música d’Avinyó que actualment celebra els seu 15è aniversari i compta amb una seixantena d’alumnes i un equip de 8 professors.

 

Des del 2011 Santi Careta va agafar les regnes del projecte fins al dia d’avui. El juliol del 2022 els TeMA celebraran la 20a edició. Durant aquests anys els TeMA han evolucionat fins arribar al punt actual on podem dir que no són tan sols cursos de música sino una experiència vital tant pels alumnes, els seus familiars, el professorat, el públic i els habitants d’Avinyó i rodalies.

Premis i Mentoratge

L’any 2009 el Rotary Club Manresa- Bages  va guardonar els VII Tallers Musicals d’Avinyó amb el Premi Simeó Selga (7ena edició)

Durant el 2020 el nostre projecte va ser seleccionat per a formar part del programa IMPULSA de Fundació Catalunya Cultura. Podeu fer una ullada aquí a la seva brillant tasca formativa i d’acompanyament de projectes culturals, impulsar el mecenatge i posar projectes culturals i empreses en contacte.