MEMÒRIA 2021

Després d’una edició especial com la del passat 2020 en què vam unir forces amb les companyes de Cal Gras per presentar SUTURA – Festival per tancar la ferida, enguany hem tingut  la necessitat de continuar amb una programació similar a les edicions pre-Covid tot i que hem hagut de fer alguns canvis i també limitar-ne la participació tant en alumnat com en audiència.

 

Malgrat les dificultats, aquest juliol de 2021 hem celebrat la dinovena edició dels TeMA: 5 dies de Tallers, Cursos, Jams, Concerts, Formació i Reflexió.

Les activitats d’aquesta setmana de festival es divideixen en 3 programes destinats a diferents públics:

El programa EXPLORA i juga en família (Responsable pedagògica: Aina Plans)

El programa PARTICIPA i descobreix el teu costat més creatiu (Responsable pedagògica: Aina Plans)

El programa CREA i comparteix escenari amb grans noms del jazz/modern català i internacional (Responsable pedagògic: Santi Careta)

NOVETAT

La gran novetat d’aquest any ha estat la deslocalització d’una part de les activitats, ja que la Fundació La Plana de la localitat veïna de Santa Maria d’Oló ha acollit el programa Crea, esdevenint un gran èxit a tots els nivells:

Tant pels fantàstics espais que la Fundació ha cedit per a les diferents activitats instrumentals, com per l’allotjament i l’entorn idíl·lic per a crear música i comunitat entre alumnat i professorat.

PROGRAMA

EXPLORA I PARTICIPA

Els programes Explora i Participa, que han tingut lloc en diferents racons d’Avinyó, continuen la seva tasca més comunitària als espais cedits per l’Ajuntament però enguany amb uns grups més reduïts per tal de vetllar per la seguretat dels participants. A més, en aquesta edició el projecte ha entrat en contacte amb les escoles de música de les rodalies, integrant-s’hi l’Escola de Música de Sallent, l’Escola de Música d’Artés, l’EMAL de Prats de Lluçanès i l’Escola de Música d’Oló

les quals han ajudat a l’equip creatiu dels TeMA a dissenyar el programa i així cobrinr les necessitats existents a cada localitat a través de l’oferta del festival.

Algunes d’aquestes activitats han estat el Curs prenatal, Cursos de música en família i el Taller de veu per joves i adults realitzades per l’equip pedagògic format per Gemma Baños, Laura Lacueva, Neus Plana, Celeste Alías i Marta Canellas.

Així mateix destaquem la qualitat pedagògica de la taula rodona i les xerrades amb la participació d’Ester Bonal, Queralt Prats, Núria Escudé, Pablo Tudela, Aina Pociello, Pol Castellví i Laura Gràcia sota la moderació de Ruth Matamala i Laia Cubells.

PROGRAMA CREA

L’equip pedagògico-artístic d’enguany per part del programa CREA ha estat format per, entre d’altres, 4 ex-alumnes de les primeres edicions dels TeMA que a dia d’avui ja s’han convertit en grans noms de l’escena pedagògica i del jazz/moderna nacional i internacional. Aquest fet permet veure el cercle sencer, des d’estudiants fins a professionals, i que dóna més sentit que mai als TeMA en la seva aposta pel desenvolupament del talent local. En són el cas: Andrea Motis Alba Careta (Trompeta); Rita Payés (Trombó) Josep Cordobés (batería).

Per completar l’equip s’ha comptat amb la presència d’altres grans artistes del jazz català com són Magalí Sare (veu); Christoph Mallinger (violí); Marta Roma (violoncel); Irene Reig, Eva Fernández i Marcel·lí Bayer (saxos); Lucas Delgado i Roger Mas (pianos); Santi Careta i Sebastià Gris (guitarra) i Manel Fortià (baix).
I com a artistes convidades hem rebut a Pau Figueres, Manel Camp, Sílvia Pérez Cruz, Rodrigo Laviña, Albert Cirera i Txema Rico.

Volem donar les gràcies a tothom qui ens ajuda a fer aquest projecte possible: alumnat, professorat, artistes, audiència, institucions públiques, recolzament privat, voluntariat…plegades construïm els TeMA – el Festival de creativitat musical de la Catalunya Central on despertem sensibilitats, creem inquietuds i juguem a aprendre a través d’una proposta experiencial educativa i lúdica per a diferents edats i nivells.

Esperem doncs poder celebrar el 20è aniversari amb més llibertat i una normalitat més propera a la que vivíem en l’edició de 2019 però amb la proximitat, connexió i respecte que hem viscut en l’edició d’aquest 2021.

Esperem celebrar el 20è aniversari juntes! Fins aviat!

Queralt Guinot, directora de comunicació dels TeMA

Associació d’Amics de la Música d’Avinyó, entitat organitzadora dels TeMA

Propera edició: XX Tallers Musicals d’Avinyó del 18 al 22 de juliol de 2022