Gemma Baños

Gemma Baños

Programa EXPLORA i PARTICIPA

Professora del taller Embaràs musical i Música en família (0-3)

BIO

Educadora infantil, grau professional de piano i musicoterapeuta especialitzada en Musicoteràpia prenatal segons el mètode Musicoteràpia Focal Obstètrica de Gabriel F.Federico, facilitadora de Cant prenatal segons el mètode ML Aucher. Formada en Pedagogia musical en la primera infància (0 a 3 anys) amb cursos de formació especialitzats (Dàmaris Gelabert, E.Gordon…). Des de 2006 treballa com a especialista de música per a nadons en escoles bressol, escoles de música i espais de criança a Catalunya i Balears. El 2012 crea el seu projecte “Embaràs i part musical” on acompanya a través de la musicoteràpia a les mares embarassades i els nadons encara dins la panxa. Crea i co-dirigeix el taller musical per a embarassades “Abans de néixer al Palau” i participa en els tallers-espectacle dirigits a nadons “Bim bom, nadons al Palau” i “Zig zag, passets al Palau” del Palau de la Música Catalana des de 2012. Recentment publica el seu primer disc de cançons per a nadons, juntament amb Marta Canellas, “Cançons Menudes” de l’editorial Bellaterra Música.

www.lagemma.cat

Crèdits: Paulina Polkowska
Crèdits: Paulina Polkowska

Marta Canellas

PROGRAMA PARTICIPA

Taller per a gent gran

BIO

Graduada en Pedagogia de la Música i el Moviment a la Universitat de Música i Art Dramàtic de Viena amb matrícula d’honor, amb les especialitats de Pedagogia Especial i Terapèutica, Violoncel i Sensibilització Musical. Artterapeuta transdiciplinària graduada a l’Institut d’Artteràpia de Barcelona. Actualment treballa com a terapeuta a IATBA i com a supervisora i terapeuta al Màster en Artteràpia Transdisciplinària d’aquesta institució. És també coordinadora del departament de 0-7 anys del Conservatori de Música El Musical de Bellaterra i coordinadora del Títol d’Expert en Música Creativitat i Moviment que ofereix El Musical en col·laboració amb la Universitat Ramon Llull. És autora de varis contes musicats publicats per Bellaterra Música Ed., així com de materials pedagògics per a professionals de la música i el moviment publicats per la mateixa editorial. Ha creat i interpretat varis espectacles per al públic familiar amb la companyia Bada Botó i L’Animée. Imparteix cursos i tallers basats en la música, la creativitat i el moviment per a tot tipus de col·lectius, amb un èmfasi especial amb persones afectades de demència i els seus familiars i també en el camp de la salut mental.

Crèdits: Joan Terol
Crèdits: Joan Terol

Aina Plans

PROGRAMA EXPLORA

Conte Musicat

BIO

Nascuda a Artés (Barcelona). Estudia al Conservatori de Música de Manresa i és graduada en el Bachelor de Rítmica Dalcroze al Conservatori de Bellaterra. Paral·lelament realitza els estudis d’Arquitectura Tècnica la Universitat Politècnica de Catalunya.

Actualment resideix a Berlín, on estudia el Grau Superior de pedagogia de la Música i el Moviment a la Universität der Künste de Berlín i imparteix classes de música i moviment per a nadons i infants en diferents centres de la ciutat. A Catalunya, participa activament en la creació i execució de projectes artístics educatius relacionats amb la música i el moviment. Ha realitzat diferents cursos de formació musical a l’Institut Jaques-Dalcroze de Ginebra i a l’Associació Orff-Schulwerk de Finlàndia, entre d’altres. Ha adquirit experiència professional en diferents centres musicals, entre ells l’Aula de Música d’Avinyó, Santa Maria d’Oló, el Conservatori de Bellaterra i l’Escola Luthier de Barcelona. Compagina la tasca musical amb la seva passió per les arts visuals, que treballa de manera autodidacta i li permeten exposar en diverses ocasions les seves fotografies i composicions.

_CA18903 còpia - La Companyia Sgratta

Clara Gavaldà

PROGRAMA EXPLORA

Conte Musicat

BIO

Actriu i narradora oral. 

Dedicada al teatre professional des dels 21 anys. Ha format part i ha creat espectacles amb les companyies de teatre “Gog i Magog”, “Nets i Polits” i “deParranda”. En l’actualitat és directora de “La Companyia Sgratta”, dedicada al Teatre Familiar. 

Especialitzada en l’Hora del Conte, és membre activa de La Faula, l’Associació Catalana de Professionals de la Narració Oral.

Co-directora teatral de la Fira dels Matiners d’Avinyó.

Li agrada la muntanya i la música.

Crèdits: Xavi Rocamora
Crèdits: Xavi Rocamora

Sílvia Consegal

PROGRAMA EXPLORA

Professora de Conjunt instrumental infantil

BIO

Sílvia Consegal Ventosa, graduada en Pedagogia a l’Escola Superior de Música de Catalunya, realitza el postgrau en Música, Creativitat i Moviment a la Universitat Ramon Llull. Està cursant l’Orff Certification Program a San Francisco (Califòrnia) i és membre d’Orff Catalunya. Actualment treballa a Xamfrà (Centre de música i arts escèniques per la inclusió social al Raval, Barcelona) i a l’Escola Municipal de Música de Mataró com a professora de música i moviment, música amb nadons, i alhora també com professora de clarinet, llenguatge musical i orquestra. Participant i col·laboradora dels TeMA des dels seus inicis.

Laura lacueva

Laura Lacueva

Programa EXPLORA i PARTICIPA

Professora de Conjunt Instrumental Infantil i de jove & adults

BIO

Clarinetista i pedagoga. Graduada en Pedagogia Musical a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMuC) i Màster de Formació del Professorat d’Educació Secundària a la Universitat Internacional de València (VIU). Ha cursat l’Orff Schulwerk Certification Program a San Francisco (California-EUA) i és membre d’Orff Catalunya.

Ha treballat en diverses escoles de música com a professora de clarinet, música en família, música i moviment, coral, conjunts instrumentals i llenguatge musical. També ha desenvolupat tallers de formació per a docents al Rhythm4days i a El Musical de Bellaterra.

Actualment és professora de música a l’Educació Secundària Obligatòria i com a clarinetista forma part del grup Balkan Paradise Orchestra.

Crèdits: Nadia Med

NEUS PLANA

Professora de Percussió corporal

BIO

Neus Plana Turu (Tarragona 1988)

És intèrpret de la flauta travessera per l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) obtenint el títol l’any 2016 sota la direcció del professor Albert Mora així com percussionista corporal formada a nivell nacional (mètode SSM) i internacional (IBMF Paris 2016, IBMmF Athens 2017, Body Rhythm Hamburg 2018, 2019 i 2021), destacant com a principals influències: Santi Serratosa, Anna Llombart, Keith Terry, Jep Meléndez i Peter Stavrum Nielsen.

Interessada en conèixer el món de la improvisació, ha cursat el postgrau de la formació del professorat de la metodologia IEM (Institut d’Educació Musical) al Conservatori Superior de Música del Liceu amb el professor Emilio Molina així com s’ha interessat pel món de les músiques karnàtiques estudiant amb Rafael Reina i pel jazz fent formació al taller de Músics de Barcelona. Llicenciada en Psicologia per la Universitat Rovira i Virgili (URV), creu en la música a nivell holístic on interpretació, pedagogia i teràpia formen un tot. Actualment, està cursant el màster oficial de flauta flamenca a l’ESMUC.

Ha estat membre del quintet de vent Mon Art, de la banda de percussió corporal SSM Big Hand així com de l’espectacle de claqué i percussió corporal “La Gran Fuga”. Actualment és membre de Naisa duo i col·labora amb diversos grups de música de cambra.

Xavi Rocamora

Programa PARTICIPA

FORMADOR

BIO

Educador musical i multi-instrumentista especialitzat en educació musical creativa. Fundador i coordinador pedagògic del projecte de percussió escolar La Batuescola, els Casals Artístics i L’Obrador. Formador del professorat en didàctica del conjunt instrumental de percussió i pedagogia Orff-Schulwerk.

Magalí Sare

Programa CREA

Professora de VEU de l’Estada de jazz/moderna i creativitat i Artista convidada a la Jam de Dilluns 18 de juliol

BIO

Magalí Sare (Cerdanyola del Vallès, 1991), cantant, flautista i compositora. Es va graduar al Conservatori del Liceu de Barcelona en la especialitat de cant modern, obtenint el premi extraordinari del Departament de jazz al finalitzar els estudis. Ha editat tres treballs musicals com a líder: “Cançons d’amor i dimonis” (2018) de omposicions pròpies amb banda; “A boy & a girl” (2020) de música de cambra electrònica experimental a duet amb el guitarrista mallorquí Sebastià Gris, amb el qual van guanyar el primer premi al concurs de Juventudes musicales de España i el primer premi al Festival de músiques en llengües minoritàries SUNS Europe, celebrat a Udine; i “Fang i núvols” (2020) de música d’arrel, tradicional catalana i beroamericana, també a duet amb el contrabaixista gironí Manel Fortià, un duet sobretot conegut per haver interpretat d’una manera revolucionària Els Segadors durant la cerimònia d’investidura del 132è president de Catalunya. També ha posat la veu i ha girat amb el projecte “Estómac” (2018)  de la pianista i compositora Clara Peya i durant molts anys ha estat la soprano del quartet de veus a capella Quartet Mèlt, amb el qual va editar dos treballs “Maletes” i “Xarrampim!” després d’haver guanyat l’any 2015 el primer premi del concurs televisiu “Oh Happy Day!” de TV3. La Magalí també es va donar a conèixer al gran públic arran d’haver posat la veu al prestigiós anunci d’estiu d’Estrella Damm l’any 2020.

Crèdits: Antonio Porcar

Celeste Alías

Progrma CREA i PARTICIPA

Professora de VEU de l’Estada de jazz/moderna i creativitat i del Taller de veu per a joves i adults

BIO

És una cantant inquieta, curiosa i eclèctica. El jazz li obre les portes a la llibertat interpretativa i a la improvisació. Actualment és en una de les cantants més versàtils i originals del panorama vocal del país. Està en actiu en diverses formacions amb el resultat d’una intensa activitat concertística. 

A nivell interdisciplinar té un fort lligam amb la poesia, la dansa i les arts plàstiques.

En l’actualitat és professora del Conservatori Superior del Liceu de Barcelona.

Carlos Montfort

Programa CREA

Professor de VIOLÍ de l’Estada de jazz/moderna i creativitat

BIO

Compositor, productor i multi-instrumentista. Graduat del Consevatori del Liceu de Barcelona i de Berklee College of Music en Boston.

Productor musical dels últims treballs de Momi Maiga, Lídia Pujol, Maria de la Flor, Clementina, Blaumut o el seu projecte en solitari Montfort, entre altres.

Ha acompanyat a Sílvia Pérez Cruz a diversos dels seus projectes des de fa ja 9 anys i a artistes com Marc Ribot, Carles Dènia i Elena Gadel. Ho compagina component música per audiovisuals i videojocs.

Crèdits: Alba Roma

Marta Roma 

Programa CREA

Professora de VIOLONCEL de l’Estada de jazz/moderna i creativitat

BIO

Marta Roma, músic i pedagoga, va construint el seu propi camí artístic traspassant fronteres estilístiques i culturals amb el seu instrument el violoncel i a través de la creativitat i la improvisació en el món de l’educació. Llicenciada en Pedagogia de l’Instrument (ESMUC 2011) es trasllada a Boston durant 5 anys per estudiar la Diplomada i el Màster a Berklee College of Music (Boston 2016). Ha actuat per tot el món formant part de diferents projectes i col.laborant amb diferents artistes com Jarabe de Palo, Silvia Perez Cruz, Rosana, Susana Baca, Gary Burton, Dream theater, entre altres. Presenta el seu disc en solitari “Per sempre” al 2018.

Actualment combina la seva activa agenda de concerts amb projectes educatius. És la directora musical del concert educatiu Tutti Fan Pi (L’Auditori de Barcelona), professora de violoncel jazz al Taller de Músics i forma part de l’equip d’artistes de Temps d’Art. 

Quico Pugès

Programa PARTICIPA i CREA

Professor de Conjunt instrumental per a joves i adults i professor de VIOLONCEL de l’Estada de jazz/moderna i creativitat

BIO

Violoncel·lista i pedagog format a l’ESMUC. És professor d’improvisació i/o acompanyament a l’ESMUC, col·labora a l’assignatura de didàctica de l’instrument, així com en el postgrau d’arts escènciques i integració social i el màster de musicoteràpia de la mateix escola. Ha participat en projectes de creació musical amb persones amb diversitat funcional, treballa com a professor de violoncel a Soraluzeko musika eskola. És l’autor del CD i llibre «Tangram, violoncel a peces» per la comprensió del cello des de perspectives diferents de la música clàssica. com a intèrpet, ha estat membre del Brossa quartet de corda des de l’any 2010 fins al 2017 i a l’espectacle “Somnis de sorra” de la Companyia Ytuquepintas.

www.tangramcello.com

Crèdits: Sílvia Poch

Alba Careta 

Programa CREA

Professora de TROMPETA de l’Estada de jazz/moderna i creativitat

BIO

Alba Careta, trompetista i cantant de jazz nascuda a Avinyó al 1995. Acaba els seus estudis l’any 2019 amb el Màster en Trompeta Jazz al Conservatorium van Amsterdam sota el braç, havent passat per l’ESMuC de Barcelona i el Koninklijk Conservatorium de l’Haia. Des del 2011 ha participat en formacions diverses actives i d’estils molt diferents. Actualment està presentant el segon disc (Alades) amb el seu projecte propi, Alba Careta Group, després de rebre el guardó com a millor disc de jazz pels Premis Enderrock 2019 amb el seu primer treball (Orígens). A més, també forma part de Rodrigo Laviña y su combo (Extraño Weys), l’OMAC (Orquestra de Músiques d’Arrel de Catalunya), Ulls Clucs (Espectacle pedagògic Auditori), Alba Careta & Santi Careta Duo (Espectacle Sons d’un País), Las Albitas… entre molts altres.

Cesc Badia

Programa CREA

Professor assistent de TROMPETA a l’Estada de jazz/moderna i creativitat i els conjunts instrumentals (infantil i joves&adults)

BIO

Cesc Badia neix a Calders l’any 2001. Des de ben petit està en contacte amb la música a casa seva, on els seus pares li transmeten aquesta passió. Als 7 anys comença a estudiar trompeta amb Joan Fons, i es gradua de grau professional al conservatori de Manresa amb el mestre Joan Arnau, sent seleccionat per participar en dues edicions dels Joves talens del Conservatori. Durant aquests anys Jordi González i Joan-Pau Chaves l’introdueixen al jazz i la música moderna.  Paral·lelament, rep classes d’improvisació amb Llibert Fortuny des dels 13 anys, i l’any 2019 entra a l’ESMuC per cursar l’especialitat d’Interpretació de Trompeta Música Moderna. Actualment cursa tercer de Grau Superior amb Matthew Simon i Mireia Farrés. També ha rebut classes de Ernesto Aurignac, Chris Cheek, Boro García, Peter Bernstein, Òscar Latorre, Perico Sambeat i Kenny Rampton, entre d’altres. És membre de diverses formacions musicals, a destacar entre elles el grup de dixieland Swing Engine, formació que ha participat en diversos festivals de jazz com el Festival de Jazz de Vinaròs 2020 o el Festival de Jazz de Mallorca 2022.

Alba Pujals

Programa CREA

Professora de TROMBÓ de l’Estada de jazz i música moderna

BIO

Recent tornada de Nova York on ha cursat els seus estudis de jazz a la Juilliard School sota la direcció de Wynton Marsalis. Lidera projectes de diverses formacions com Alba Pujals Quintet o Two Slides: format per la característica de ser un quintet amb dos trombons. Ha actuat a sales reconegudes arreu del món com Dizzy’s Club NYC, Rose Theater (Lincoln Center NY), Bimhuis (NL), North Sea Jazz Festival (NL), Concertgebouwn (NL), Grachtenfestival (NL), Palau de la Música (CAT), L’Auditori (CAT) Festival Jazz de Terrassa (CAT) entre altres. Compartint escenari amb músics de gran trajectòria com Wynton Marsalis, Joshua Redman, Dick Oatts, Perico Sambeat, Carles Benavent… 

Crèdits: Maria Fuster

Irene Reig 

Programa CREA

Professora de SAXO de l’Estada de jazz/moderna i creativitat

BIO

Saxofonista i compositora resident a Barcelona. Formada a l’ESMuC, a Àmsterdam i Philadelphia. Participa en projectes com The Bop Collective, Smack Dab i el col·lectiu i segell discogràfic The Changes.

www.thechangesmusic.com

Eva Fernández

Programa CREA

Professora de SAXO del’Estada de jazz/moderna i creativitat

BIO

Eva Fernández va començar a tocar el saxo al 2001 amb Joan Chamorro com a professor, durant el seu període d’aprenentatge de la mà de Chamorro, va començar a cantar i va ser solista fins al 2016 a formacions com: “”Sant Andreu Jazz Band”” o “”La màgia de la veu””, amb qui va enregistrar diversos treballs discogràfics i va tenir oportunitat de col·laborar amb músics molt reconeguts.

Al 2017, en finalitzar els seus estudis superiors d’interpretació de saxo jazz, es va submergir en el procés de creació de les seves pròpies cançons, procés compromès amb la recerca del discurs propi que segueix teixint i treballant de forma continuada.

Així va néixer el que considera el seu primer disc propi “”Yo pregunto”” (2018)

Actualment treballa en la gravació del seu proper àlbum on, a part d’escriure la música, s’estrena com a lletrista. Inspirada per la idea d’enviar-se un missatge a ella mateixa de nena, escriu de forma simple i visual sobre tot allò que creu anar aprenent.

Aina López

Programa PARTICIPA i CREA

Professora assistent de SAXO a l’Estada de jazz/moderna i creativitat i els conjunts instrumentals (infantil i joves&adults)

BIO

Aina López Pla neix a Manresa i comença a estudiar música al conservatori de la mateixa ciutat. S’endinsa al món del jazz al cap d’un temps quan també descobreix la seva passió per cantar.

L’any 2020 comença la carrera de saxo jazz a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) i paral·lelament als estudis superiors, combina la seva formació a Cromàtic, centre educatiu del saxofonista Llibert Fortuny.

Ha tocat en sales emblemàtiques de Barcelona com el Jamboree i ha participat en projectes com La Suite de Lucía o la Suite de la Isla (homenatge a Paco de Lucía i a Camarón de la Isla).

Pau Jorba

Programa PARTICIPA i CREA

Professor assistent de SAXO a l’Estada de jazz/moderna i creativitat i els conjunts instrumentals (infantil i joves&adults)

BIO

En Pau Jorba neix a Manresa l’any 2000, i cursa els primers estudis musicals a l’Escola Municipal de Música d’Artés. Conclou l’ensenyament professional al Conservatori Municipal de Música de Manresa. Durant aquests anys és introduït al món del jazz i la música moderna per professors com Jordi González, Joan Pau Chavez o Jordi Blanes. Paral·lelament en Pau comença a estudiar al centre Cromàtic (Llibert Fortuny,) amb 17 anys. El Llibert esdevé el primer professor de saxo jazz, i el seu mentor.

L’any 2019 comença els seus estudis superiors a l’ESMuC (Escola Superior de Música de Catalunya) on estudia amb alguns dels músics més destacats de l’escena: Gary Willis, David Xirgu, Lluís Vidal, Eladio Reinon o Lluc Casares .

Durant aquests anys també rep classes de músics internacionals com Aaron Goldberg, Immanuel Wilkins, Chris Cheek, Michael Kanan i grans figures del jazz estatal com Ernesto Aurignac, Jorge Rossy o Carles Benavent.

Actualment està inmers en diversos projectes musicals, destacant el seu co-lideratge amb Ferran Rico i Artur Ponsà del projecte KIW, un trio format l’any 2018, amb qui ha fet actuacions per tot el territori, i amb qui enregistrarà el seu primer treball enguany. També lidera la seva pròpia formació, Pau Jorba Group.

Crèdits: Josep Pinyol

Lucas Delgado 

Programa CREA

Professor de PIANO de l’Estada de jazz/moderna i creativitat

BIO

Lucas Delgado és pianista i compositor nascut a Barcelona i llicenciat en Piano Jazz pel Conservatori Superior del Liceu. Amb 25 anys ja ha signat el seu primer disc de música original com a líder -“La Punta de l’Iceberg”- que ha causat gran sensació arribant a culminar amb una reedició especial al Japó.

https://www.lucasdelgadomusic.com/

Roger Mas

Programa CREA

Professor de PIANO de l’Estada de jazz/moderna i creativitat

BIO

Amb ja 8 discos sota el seu nom,  Roger Mas és pianista dels projectes actuals de  Carles Benavent, AnaCarla Maza, Marc Ayza, Víctor de Diego, Giulia Valle, Underpool 5.2 i Nadia Basurto. És professor de piano jazz a Musikene (Centro Superior de Música d’Euskadi), professor de piano jazz al Conservatori Superior del Liceu i coordinador del Begues Jazz Camp. 

L’ AMJM li ha otorgat el Premi a Músic de l’Any i també el Premi Disc de l’Any. També ha estat Cap de Departament de Jazz i MM tres anys al Conservatori del Liceu. 

Formació: Grau Superior en Jazz i MM a l’Esmuc, Diplomat en Magisteri Musical a la RLL, Diplomat per l’Incanop en Jazz i MM havent completat els estudis al Taller de Músics (previ a l’existència del Grau Superior) i Grau Elemental al Conservatori Municipal de Barcelona.

Crèdits: Ana Agraz

Sebastià Gris

Programa CREA

Professor de GUITARRA de l’Estada de jazz/moderna i creativitat

BIO

Manacor 1994, comença a interessar-se per la música als 13 anys però no és fins als 19 que es trasllada a Barcelona per començar els estudis reglats en interpretació. Allà és on coneix a la gran majoria de músics amb qui treballa actualment, amb menció especial de Magalí Sare, amb la qual han guanyat el concurs de JJMM de Jazz i Música Moderna a Espanya i el SUNS Europe a Itàlia, i amb qui enregistrà el treball A boy and a girl (Microscopi 2020) que actualment estan presentant arreu de la península i l’estranger.

Crèdits: Txus Garcia

Santi Careta 

Programa CREA

Professor de GUITARRA de l’Estada de jazz/moderna i creativitat

BIO

Nascut a Avinyó. Estudis superiors a l’ESMuC després d’estudiar a Nova York durant l’any 2004 gràcies a una beca concedida per la Generalitat de Catalunya. Forma part de grups com Astrio, Folk Souvenir, Maria Rodés, Avore o Celeste Alías canta Montserrat Abelló. Paral.lelament combina projectes propis com Els Ocells i l’Stereo amb tasques de producció i direcció musical com Sonets de Joguina per l’Auditori de Barcelona entre d’altres. Durant els últims anys ha actuat a molts dels clubs i festivals del país i ha participat en diverses gires per França, Anglaterra, Alemanya, Noruega, Rússia, Xina, Suècia, Àustria, Marroc…

Compta amb una extensa discografia tant en el món del jazz com en pop- rock i ha participat en formacions com Nonitz amb Lee Konitz, Maria Schneider Big Band, Orquestra Simfònica del Vallès, Marc Parrot, Judit Neddermann, Karol Green, Bruno Oro, Ian Sala, Marcel Casellas, Núria Graham, Brams, At Versaris.…

www.santicareta.com

Crèdits: Lorenzo Duaso

Manel Fortià

Programa CREA

Professor de CONTRABAIX de l’Estada de jazz/moderna i creativitat

BIO

Després de passar 3 anys a Nova York, Manel Fortià torna a Barcelona amb molta energia i nous projectes producte d’aquesta gran experiència vital. D’una banda el seu nou disc “Despertar” a trio amb el pianista maonès Marco Mezquida i el bateria francès Raphael Pannier, i de l’altra, el projecte Libérica al costat del saxofonista i cantaor gadità Antonio Lizana, que barreja flamenc, cançó tradicional i free jazz d’una manera molt especial. També recentment ha sortit el seu disc “Fang i Nuvols” (Microscopi, 2020) a duo amb la cantant Magalí Sare, que ha sigut molt ben rebut per la crítica especialitzada. El seu sentit melòdic, precisió rítmica i creativitat, han convertit Manel Fortià en un dels contrabaixistes més singulars i originals de la nova generació, i li ha permès actuar i/o gravar amb músics de la talla de Dave Liebman, Chris Cheek, Eliot Zigmund , Bill McHenry, Ari Hoenig, Chano Domínguez, Raynald Colom… entre molts altres. També ha actuat en els més prestigiosos festivals i clubs de Jazz del planeta amb diferents projectes d’autoria pròpia.

www.manelfortia.com

Joan Comaposada

Programa CREA

Professor de BAIX de l’Estada de jazz/moderna i creativitat

BIO

Soc el Joan Comaposada, baixista i músic nascut a Manresa el 1980. Estic en aquest món per compartir, crear, créixer i contribuir amb la meva visió i experiència amb els alumnes i músics que m’acompanyen en aquest camí. Titulat en baix elèctric pel Conservatori de Jazz d’Amsterdam. En la meva carrera com a baixista he col·laborat amb grans artistes nacionals i internacionals, que em permeten aportar aquesta formidable experiència a qualsevol entorn musical, tant interpretatiu com formatiu.

Josep Cordobés

Programa CREA

Professor de BATERIA de l’Estada de jazz/moderna i creativitat

BIO

Començà a tocar la bateria de ben petit i ràpidament s’involucrà amb el llenguatge de jazz dins de les big bands. Gravant, tocant i viatjant amb big bands de renom com la «Big Bom Band» o la «OJO Taller de Músics»

Graduat a l’ESMuC i tornat de Suïssa on ha viscut durant més de dos anys cursant estudis de màster en composició, producció i interpretació per la FHNW JazzCampus de Basilea. Als seus 28 anys ha tingut l’oportunitat de tocar i aprendre de figures com Jeff Ballard, Malcolm Braff, Mark Turner, Guillermo Klein o Ambrose Akinmusire entre d’altres, i formar part de tot un seguit de bandes i projectes d’una musicalitat molt diversa que li han permès ampliar tant el seu repertori estilístic com desenvolupar un gust ben característic i personal.

Momi Maiga

Programa CREA

Entrevista musical i artista convidat a la Jam de Dimarts 19 juliol

BIO

Autor, compositor, músic i cantant, Momi Maiga és descendent d’una família de Griots de Senegal, concretament de la família Cissokho de Ziguinchor (Casamance, Senegal). Aquesta família de músics són tradicionalment, i encara avui en dia, els portadors i transmissors del coneixement musical de la Kora i el seu repertori tradicional de llegendes, èpiques i geneaologies cantades dels pobles de l’antic Imperi Mandé.

Momi destaca pel virtuosisme amb la Kora, així com per la fusió de gèneres musicals en les seves composicions. El seu estil personal i la seva versatilitat musical, fan d’ell un artista eclèctic i emocionant de veure sobre l’escenari.

Crèdits: Joan Cortez

Marco Mezquida

Programa CREA

Entrevista musical i artista convidat a la Jam de Dimecres 20 juliol

BIO

Music: pianista, imporvisador i compositor. Hi ha consens entre la premsa, programadors, públic i els seus propis col·legues a assenyalar Marco Mezquida com una de les aparicions més brillants i prometedores en l’escena musical de la península en dècades i un artista destinat a conquerir qualsevol escenari imaginable al món. Ha estat escollit Músic de l’Any per l’Associació de Músics de Jazz i Moderna de Catalunya no una, sinó quatre vegades; ha presentat el seu concert de piano sol al imponent Palau de la Música, un privilegi reservat a pianistes de molt recorregut i ha estat convocat per una interminable llista d’artistes de primer ordre per realitzar cds i concerts per tot el mon.

Nascut a Menorca el 1987, es va llicenciar a l’ESMUC al 2009 i des de llavors ha gravat més de 50 discos amb els millors músics del país: 15 com a líder i colíder de grups gravant la seva pròpia música i 36 com a sideman o col.laborador de projectes varis. Ha actuat en importants auditoris i emblemàtics clubs de jazz arreu del mon, presentant els seus projectes en festivals de 30 països de tota Europa, Amèrica del Nord i del Sud, Àsia i el nord d’Àfrica, de Sant Francisco a Tokyo, de Copenhague a Sao Paolo, de Nova York a Hong Kong.

Destaquen els seus projectes Chicuelo & Marco Mezquida, Marco Mezquida & Els somnis de Ravel, MAP (Mezquida-Aurignac-Prats), el seu trio danès Pieris (Mezquida-Bodilsen-Andersen), els seus duets amb la Silvia Pérez Cruz, la Celeste Alías, n’Alfonso Vilallonga, Sol Picó, Pablo Selnik, Manel Fortià, Albert Bover… i els seus concerts a piano sol, format amb el que potencia tota la seva llibertat estètica i creativa com a improvisador i compositor i on mostra que és amant de moltes músiques diverses i que pot jugar de manera natural des de la música clàssica, de la música popular a la contemporània, el jazz, el flamenc, el free…

Ha composat i gravat la música per a 4 produccions teatrals entre 2015-2017, 2 d’elles reeixides i premiades dirigides per Julio Manrique. Ha enregistrat música per varios curts i televisió catalana (Jazz a l’Estudi) ha actuat com a pianista solista amb orquestres de clàssica i big bands de jazz. Una desena de premis (Altaveu 2015, 2 premis Enderrock, 4 anys Músic de l’Any per l’AMJM de Catalunya, etc) jalonen la seva fulgurant carrera musical que combina amb la docència al Conservatori Superior del Liceu de Barcelona i a l’Escola Superior d’Estudis Musicals

Michael Kanan

Artista convidat al Despertar de Dijous 21 de juliol

BIO

Boston, Massachusetts. Va comen/ar a tocar el piano a l’edat de 7 anys. Va començar a improvisar al teclat des del principi, i als 10 anys ja estava escoltant jazz. El seu primer professor va ser el pianista Harvey Diamond, un estudiant de jazz de l’innovador Lennie Tristano. Durant els seus ays al Boston Colege, Michael va tenir l’oportunitat d’actuar amb diversos grans dels jazz com Tal Farlow, Lee Konitz, Al Cohn y Alan Dawson. Després de graduar-se de la Universitat i fer alguna feina com a freelance als voltants de Boston, es va traslladar a Nova York el 1991 per estudiar amb un altre estudiant de Tristano, el pianista Sal Mosca. Es va establir a Nova York, tocant i enregistrant amb Kurt Rosenwinkel, Mark Turner y Jorge Rossyentre altres. També va desarrollar una criexent reputació com a acompanyant vocal. El 1996, es va uní a la banda del llegendari cantant Jummy Scott, amb qui va recórre tots els Estats Units, Europa i Japó y grabant 4 CD’s. El 2001, Michael es va convertir en l’acompanyant i arreglista d’una de les vocalistes més celebrades d’avui, Janet Monheit. Amb el grup de la senyora Monheit, ha viatjat per tot el món, ha grabat varis CD’s i DVD’s, i ha fet moltes aparacions a la televisió, incloent The David Letterman Show i The Conan O’Brien Show.

Quan no està de gira amb la banda de Monheit, Michael realitza i graba els seus propis grups. Ha fet dos grabacions a trio per la marca Fresh Sound New Talent de Barcelona: «Convergence» y «The Gentleman Is A Dope», ambdos amb el baixista Ben Street i el naterista Tim Pleasant. També ha grabat un dúo amb el seu col.laborador de sempre, el saxofonista alt Nat Su, titulat  «Dreams And Reflections» Es pot escoltat a Nova York amb el seu trio amb el guitarrista Greg Ruggeriero i el baixista Neal Miner.

A hores d’ara Michael viu a Brooklyn i estudia piano clàssic amb la professora Sophia Rosoff.

Col.lectiu Ngomez Nokass

Dansa i percussió africana

BIO

Ngomez Nokass són una associació cultural i una formació de dansa i percussió senegalesa procendent d’una família de “guewels”, una família de contacontes, músics i poetes.

Els percussionistes de Ngomez Nokass són una bestialitat que no només toquen sinó que també ballen i fan ballar a totes aquelles persones que troben al seu voltant..

Els seus concerts són una explosió de ritme i so. El periodista Nando Cruz ho descriu així:

“Ngomez Nokass són un huracà. Alguns espectadors tenen que tapar-se les orelles degut al terrabastall. […] 

Els músics dónen cops als tambors sabar, djembés y tamas amb tal energía que els bastons s’astellen i salten trossos de fusta pels aires.

Molt ferotge. Molt serio. Molt bèstia. Molta festa . […] Aquí no hi ha veus ni melodíes.

La música sabar és tot rítme i el seu objectiu és incitar al ball més desenfrenat.”

Durant els últims anys, s’han convertit en una banda de referència a Barcelona tocant a festivals com el BAM Cultura Viva (2018) i el Festival Grec (2021).

A més a més, el 2019 organitzaren el festival de música i cultura senegalesa, Sargal Adama.

Com bons “guewels”, i amb la idea d’arribar a tots els públics, Ngomez Nokass també organitzen tallers de dansa i percussió per totes les edats i nivells.

La banda aporta els instruments (sabars, djembes, dum dums y tamas), l’experiència i coneixements i a alumnat les ganes d’aprendre, tocar i sobre tot, passar-ho bé.

L’objectiu de totes les formacons organitzades per Ngomez Nokass és sempre la creació d’un espai de creació musical amb el ritme dels tambors com a protagonistes.

https://www.ngomeznokass.com

Companyia ARTGILA 

Espectacle familiar CICLES

BIO

La Companyia escènica ARTGILA neixl’any 2018 amb l’objectiu de crear espectacles per al públic familiar, on els nens portin els pares al teatre i els pares hi portin els nens. Modelem idees i les capgirem a través de l’art escènica amb humor, cura i naturalitat.

Som 4 dones, artistes i mares,que ens ajuntem amb l’objectiu d’emocionar a petits i grans. El projecte que estem presentant aquest 2022 és CICLES. 

 

Sinopsis de l’espectacle: Molt a prop d’aquí un cor batega. Neix una eruga i la seva missió és trobar la força per transformar-se en papallona.L‘evolució és elcamí de la papallona per arribar a completar el cicle de la vida.

Tot succeeix sota l’atenta mirada de la guardiana de la vida, que vetlla pel bon funcionament de tots els éssers del boscperquè, en aquest mónenvoltats de vida, no estem mai sols.

Meritxell Neddermann

Artista convidada al Concert de Cloenda dels TeMA2022

BIO

Meritxell Neddermann neix a Barcelona el 1990 i de seguida comença a tocar el piano. Als 13 anys comença el Conservatori del Bruc, d’on es gradua amb una Menció d’Honor sis anys més tard. Durant uns anys combina els estudis clàssics amb els estudis de jazz i música moderna al Taller de Músics. Al mateix any que comença Composició a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) rep una beca per assistir al Berklee College of Music de Boston (Estats Units).

Del 2010 al 2014 Meritxell Neddermann fa la carrera de Piano Performance (interpretació) a Berklee, on entra en contacte més directe amb el jazz, el soul, el gospel, el latin i la música moderna. Dos anys seguits obté el premi Piano Performance Division Award i es gradua Magna Cum Laude el 2014. Estant a Boston té l’oportunitat de tocar amb Valerie Simpson (del duet Ashford & Simpson), Jetro da Silva (Whitney Houston) i John Blackwell (Prince). També té l’oportunitat de gravar en tres ocasions amb George Massenburg (enginyer de so d’Earth Wind and Fire, Toto, Herbie Hancock o Lisa Ronstadt). A Berklee a més, estudia piano amb Joanne Brackeen (pianista de The Jazz Messengers), Doug Johnson (Esperanza Spalding, Phil Woods) i combo amb Jeff Lockhart (Meshell Ndeongoncello, Lettuce) i Tia Fuller (saxofonista de Beyoncé).

Meritxell Neddermann ha compartit escenari amb artistes com Damaris (guanyadora del Festival Viña del Mar 2006), Common Thread, The Mario Castro Quintet o Dilemastronauta, i ha tocat en reconegudes sales de tot el món com el teatre de la ONU (NYC), The American Music Hall (San Francisco), Patterson Theatre (NJ), el BAM –Brooklyn Academy of Music– (BK), la Respuesta (Puerto Rico), Berklee Performance Center (Boston), l’Agganis Arena (Boston) i Webster Hall (NYC).

El 2014 s’instal•la a Nova York, on s’acaba de formar com a instrumentista, compositora i arranjadora amb artistes com Moha o CLAY. Col•labora amb diferents bandes de Neo soul, jazz i fusió, incloent el projecte propi, Meritxell Neddermann Trio, amb el que toca a diferents sales de la ciutat com Rockwood Music Hall, el Silvana o The Shrine (Harlem). Actualment resideix a Barcelona, on segueix composant, tocant amb diferents projectes i treballant en el seu primer treball discogràfic.

Ferran Palau

Artista convidat al Concert de Cloenda dels TeMA 2022

BIO

Ferran Palau escriu i descriu la seva història com un paisatge que gira a ritme tranquil, assossegat, però implacable. Igual d’implacable que la seva música. Al febrer de 2021 Ferran Palau va presentar Parc, el seu cinquè àlbum, on ens parla de nou de l’amor, però aquesta vegada trobem un amor que fa una mica més mal, un que crema una mica més fort. Un amor seduït pel minimalisme i els sintetitzadors que ens guien, a pas lent, a través de l’imaginari de Ferran Palau. I gairebé sense deixar temps per a assimilar-ho, a la fi d’aquest mateix any arriba Joia, un disc nascut sota la influència i l’admiració cap a totes les dones que habiten en el segell Hidden Track Records. Un disc en el qual Ferran Palau torna a la intimitat de la veu i la guitarra, on tot es torna més sincer i honest. Parc i Joia són el cinquè i el sisè disc de Ferran Palau, que continua la saga després de Kevin (2019), Blanc, (2018), Santa Ferida (2015) i L’Aigua del Rierol (2012), sense oblidar-nos de Cel Clar, el doble senzill que va llançar en 2020.

Ferran Palau es troba immers en la gira de presentació de tots dos discos, que li està portant a tocar en un gran nombre d’escenaris i sales, així com a grans festivals com el Guitar BCN, Primavera Sound o el Vida Festival.

Rodrigo Laviña

Artista convidat al Concert de Cloenda dels TeMA 2022

BIO

Mc, beatmaquer, digger, selector, malalt de discos, Lp’s i cooperativista. Bcn 83.

Membre d’Extraño Weys, amb el seu “partner in crime” Patxi Vazili aka Viktor Pizza. Aquest any han editat el seu segon treball Rodrigo Laviña y su combo. Actualment presenta aquest treball amb un conjunt musical ple de referents del panorama local, una bandaza, vaja. 

Enguany també han reeditat Variacions en fu-remoll de la cinquena simfonia inèdita de Roger Linn (2014), la seva primera referència conjunta que es va convertir en un disc de culte perseguit per amants del hip hop de tot el país. 

De 2004 – 2016 amb ”At Versaris” a les veus en aquest combo de rap (amb Pau Llonch i Joan Riera) que ha facturat varis LP’s i demos i han girat arreu a nivell nacional i internacional.

Malalt de discos, forma part del col·lectiu musical “The Rigodonians” com a presentador i selector. Aquest combo de Dj i speaker, ha estat en residència a la sala Apolo, recupera oldies (en format vinil) dels 50’s als 70’s fent la volta al món en 80 discos. Elegant world wide vintage music. 

És soci de La Ciutat Invisible, cooperativa del barri de Sants de Barcelona amb 15 anys de trajectòria, on fa de llibreter.