ANNA VEGA

Música abans de néixer i Música compartida (cursos EXPLORA)

BIO

Pianista , clarinetista, membre de la companyia de percussió corporal SSM Bighand, i llicenciada (bachelor) en pedagogia de la Rítmica i Moviment Jaques-Dalcroze.
Treballa al Conservatori de Música Municipal de Manresa des de l’any 2004, com a professora de música per a nadons  i infants, sensibilització musical, llenguatge i clarinet.

També ofereix tallers de de Música en Família arreu de Catalunya, i imparteix formació  recursos pedagògics  per a docents i professionals de diferents àmbits (logopedes i psicopedagogs, CREDA, col.lectius amb diversitat funcional…).

Juntament amb la Marta Canelles ha creat i codirigeix diferents espectacles per  al servei educatiu Rexics del Teatre Kursaal de Manresa, i és autora d’ alguns contes musicats i materials de pedagogia musical publicats per a Bellaterra Música Edicions.
Col.labora amb els Tallers Musicals d’Avinyó des del 2014.

MARTA CANELLAS

Coordinadora pedagògica dels cursos EXPLORA i professora del curs CREASONS Musicals  – Música i moviment (cursos EXPLORA)

BIO

Graduada en Pedagogia de la Música i el Moviment a la Universitat de Música i Art Dramàtic de Viena amb matrícula d’honor, amb les especialitats de Pedagogia Especial i Terapèutica, Violoncel i Sensibilització Musical. Artterapeuta transdiciplinària graduada a l’Institut d’Artteràpia de Barcelona. Actualment treballa com a terapeuta a IATBA i com a supervisora i terapeuta al Màster en Artteràpia Transdisciplinària d’aquesta institució. És també coordinadora del departament de 0-7 anys del Conservatori de Música El Musical de Bellaterra i coordinadora del Títol d’Expert en Música Creativitat i Moviment que ofereix El Musical en col·laboració amb la Universitat Ramon Llull. És autora de varis contes musicats publicats per Bellaterra Música Ed., així com de materials pedagògics per a professionals de la música i el moviment publicats per la mateixa editorial. Ha creat i interpretat varis espectacles per al públic familiar amb la companyia Bada Botó i L’Animée. Imparteix cursos i tallers basats en la música, la creativitat i el moviment per a tot tipus de col·lectius, amb un èmfasi especial amb persones afectades de demència i els seus familiars i també en el camp de la salut mental.

AINA PLANS

Coordinadora pedagògica dels cursos PARTICIPA i professora del curs CREASONS Musicals – Música i moviment (cursos EXPLORA)

BIO

Nascuda a Artés (Barcelona). Estudia al Conservatori de Música de Manresa i és graduada en el Bachelor de Rítmica Dalcroze al Conservatori de Bellaterra. Paral·lelament realitza els estudis d’Arquitectura Tècnica la Universitat Politècnica de Catalunya.

Actualment resideix a Berlín on estudia el Grau Superior de pedagogia de la Música i el Moviment a la Universität der Künste de Berlín i imparteix classes de música i moviment per a nadons i infants en diferents centres de la ciutat. A Catalunya, participa activament en la creació i execució de projectes artístics educatius relacionats amb la música i el moviment. Ha realitzat diferents cursos de formació musical a l’Institut Jaques-Dalcroze de Ginebra i a l’associació Orff-Schulwerk de Finlàndia, entre d’altres. Ha adquirit experiència professional en diferents centres musicals, entre ells l’Aula de Música d’Avinyó, Santa Maria d’Oló, el Conservatori de Bellaterra i l’Escola Luthier de Barcelona. Compagina la tasca musical amb la seva passió per les arts visuals, que treballa de manera autodidacta i li permeten exposar en diverses ocasions les seves fotografies i composicions.

LAURA LACUEVA

CREASONS Musicals – Conjunts instrumentals (cursos EXPLORA)

BIO

Clarinetista i pedagoga. Obté el Grau en Pedagogia musical a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMuC), i el

Màster en formació del professorat d’Educació Secundària per la Universidad Internacional de Valencia (VIU).

El seu interès per l’enfocament de l’Orff Schulwerk l’ha portat a graduar-se en els tres nivells de l’Orff Course de San Francisco (EUA).

Ha treballat en diverses escoles de música, participant en projectes de música i comunitat, i en l’actualitat és professora a l’Escola Municipal de Música de Mataró. Allà desenvolupa diferents activitats com la música en família, música i moviment, cor, conjunts instrumentals o llenguatge musical.

Com a clarinetista ha col·laborat amb l’Orquestra Simfònica de Vallès i actualment forma part del grup Balkan Paradise Orchestra.

NÚRIA PALAU

CREASONS MUSICALS – Expressió artística (cursos EXPLORA)

BIO

Artista transdisciplinària que es caracteritza per una recerca constant de la relació entre les diferents arts i la seva aplicació educativa i didàctica com a eina d’expressió artística.

Pianista i Llicenciada en Belles Arts per la Universitat de Barcelona, Bachelor en ensenyament de la rítmica J. Dalcroze amb menció en creativitat i composició (Conservatori Bellaterra) i Mestra en educació musical amb premi extraordinari de carrera per la Universitat de Barcelona.

Ha col·laborat amb diverses entitats en l’elaboració de material educatiu i ha participat i presentat projectes artístics en l’àmbit nacional i internacional.

Actualment combina la seva tasca professional amb la docència a l’escola GEM de Mataró, al Conservatori “El Musical” de Bellaterra, al certificat Dalcroze de l’Escola de música Joan Llongueres i al Postgrau Música Creativitat i Moviment de la Universitat Ramon Llull.

NEUS PLANA

CREASONS MUSICALS – Percussió corporal  (cursos EXPLORA)

BIO

Llicenciada en Psicologia per la Universitat Rovira i Virgili (URV), és intèrpret de flauta travessera en música clàssica i contemporània per l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMuC) així com percussionista corporal formada amb diferents professors de l’àmbit nacional i internacional i membre de la SSM Big Hand (banda de percussió corporal que utilitza el mètode Senyalització – Seqüenciació – Música).

Interessada en fomentar la creativitat i la improvisació en l’artista musical, estudia la metodologia IEM (Institut d’ Educació Musical Emilio Molina) al Conservatori Superior de Música del Liceu aprenent a utilitzar la improvisació com a sistema pedagògic.

Flautista, percussionista corporal i psicòloga, creu en la música des d’un punt de vista holístic on interpretació, pedagogia i teràpia formen un tot. Des d’aquesta perspectiva es desenvolupa dins del món laboral a través de la música de cambra, els tallers de percussió corporal i la docència de la flauta travessera.

LAURA GUARCH

Taller de Veu i Taller d’instruments per a joves i adults (cursos PARTICIPA)

BIO

Laura Guarch és una cantant, compositora, pedagoga i creadora multidisciplinària catalana afincada al Regne Unit. Els seus treballs més recents es submergeixen en els àmbits de la performance i la instal·lació.

Després de cursar els estudis superiors de Pedagogia Musical a l’ESMUC i viatjar per Europa com a músic de carrer amb una loop station, ha obtingut amb qualificació distingida el màster en Performance Making a Goldsmiths College – University of London.

La seva recerca actual es centra en la creació d’intervencions sonores a l’espai públic que relacionen l’experiència ciutadana amb les polítiques socio-urbanístiques i els drets democràtics.

Ha treballat recentment com a artista en processos de creació col·laborativa en reconegudes organitzacions artístiques al Regne Unit com Spitalfields Music o Battersea Arts Centre. El 2018 va presentar el tour auditiu Float dins la programació del Totally Thames Festival i la performance immersiva Defence to Forbid, un rèquiem que lamenta la pèrdua dels espais públics a les ciutats del Regne Unit com a resultat d’una silenciada política de privatització; a més a més d’estrenar la instal·lació Capses al festival Inund’art – mostra d’art contemporani de Girona.

Aquest any, ha rebut una comissió de composició per part de Spitalfields Music per crear i coreografiar música vocal a l’espai públic i una altra comissió per part de Team London Bridge per crear una coreografia sonora participativa a la vora del riu Tàmesis.

A banda, Laura Guarch canta professionalment en diversos projectes musicals a la capital anglesa i continua presentant el seu projecte Street Vocals en festivals d’art de carrer d’arreu d’Europa, a més de liderar tallers de creativitat i improvisació centrats en la veu i el moviment. www.lauraguarch.com

SANTI SERRATOSA

Cursos de percussió corporal per a joves i adults (cursos PARTICIPA)

BIO

Santi Serratosa es va graduar en música a l’Aula de Música Moderna del Conservatori del Liceu, l’any 1999. Dos anys més tard va continuar els seus estudis superiors de bateria al Drummers Collective de Nova York. Després d’una etapa de formació amb diferents professors de bateria, recerca personal i altres estudis musicals, l’any 2011 obté el títol de Màster de Musicoteràpia per la UPF.

Paral·lelament a la seva formació com a musicoterapeuta es va formar en percussió corporal amb diferents professors com Anna Llombart, Stéphane Grosjean i ha assistit a workshops i cursos de Keith Terry, Fernando Barba, Jep Meléndez, Javier Romero, Núria López, Shaman Lebrun i Ido Shtadler.

Professor de bateria des de l’any 1994, actualment imparteix cursos i tallers de percussió corporal per tot el país, Europa, Brasil i Xile amb la seva pròpia metodologia (Mètode SSM). Professor de percussió corporal en els Tallers Musicals d’Avinyó, XLII Curs d’Estiu La Rítmica Jaques Dalcroze de l’escola de música Joan Llongueras, Dansàneu 2014, AEMCAT 2016 I 2017, forma part de l’equip de professors de música del Màster de Musicoteràpia del’UB. Professor col·laborador del Postgrau de Musicoteràpia de la UdG, Post-Grau d’Arts Escèniques de l’Institut del Teatre, Post-Grau El Musical-Bellaterra: Música, Creativitat i Moviment, el curs RHYTHM4DAYS i formador en els cursos de formació continua de la UVic.  

L’any 2015 va dirigir la part formativa i musical del projecte social TOC CAP A TU de l’Auditori de Barcelona. Ha presentat el seu treball en el IV i V Congrés Nacional de Musicoteràpia celebrat a Madrid i Barcelona, respectivament.

Com a bateria ha actuat i gravat amb moltes bandes des de l’any 1990. Tocant estils tan diversos com jazz, latin, flamenc-fusió, rock, funk, música electrònica, etc. Ha sigut músic figurant en molts programes de televisió i va ser el 3r bateria del musical Grease. Actualment forma part de grups reconeguts a nivell estatal com Astrio i Gossos, amb els quals continua enregistrant discs i girant per diferents països.

Com a percussionista corporal ha creat i dirigeix la SSM BigHand (Big band de percussió corporal) i comparteix un projecte de duet amb la Mariona Castells, amb la qual ha participat en diferents espots publicitaris i esdeveniments artístics, socials i educatius.

BASKET BEAT (formador: Roger Sans)

TALLER BASKET BEAT – Moviment, Art, Educació i Acció Social

BIO

Basket Beat és una entitat, un projecte i una metodologia amb la que acompanyem a persones en el seu creixement personal, especialment amb aquelles amb menys oportunitats, a través de la creació i aprenentatge musical en grup i amb pilotes de bàsquet. Fins avui hem treballat amb més de 14.000 persones (majoritàriament joves) a llocs tant diversos com Colòmbia, Uruguai, Brasil, Perú, Canadà, EEUU, Sudàfrica, Kosovo, Alemanya, Franca, Italià, Anglaterra i Portugal entre d´altres. Actualment, realitzem cada setmana més de 20 tallers arreu de Catalunya a instituts, escoles, centres penitenciaris, universitats i a l´espai públic. Destaquen els projectes de ciutat amb els ajuntaments de Vic i Manresa així com la tasca que des de fa 3 anys generem amb 5 instituts – catalogats de màxima complexitat – a Terrassa.

El 2017 hem publicat el nostre primer llibre “Les arts comunitàries des de l´educació social. L´experiència Basket Beat” resultat de la nostra feina educativa així com de les desenes de formacions per a professionals i estudiants que duem a terme regularment en diverses universitats de Paris, Nordhausen i Barcelona. Des del 2014 el projecte Basket Beat té la seva pròpia orquestra professional formada per un grup mixt de joves i educadores amb la que hem estat programats en escenaris com la Fira de la Mediterrània, el Mercat de Música Viva, la Mostra de Teatre infantil juvenil de Igualada, el Mercat de les Flors, el Kursal de Manresa i l’Atlàntida de Vic.

En aquesta ocasió l’educador que realitzará la formació serà el Roger Sans Guimerà, músic, pianista i llicenciat per la Guildhall School of Music. S’ha format en teatre de moviment, dansa creativa i en la pedagogia Orff Schulwerk.

SANTI CARETA

Direcció artística i coordinació pedagògica dels cursos CREA 

BIO

Nascut a Avinyó. Estudis superiors a l’ESMuC després d’estudiar a Nova York durant l’any 2004 gràcies a una beca concedida per la Generalitat de Catalunya. Forma part de grups com Astrio, Folk Souvenir, Maria Rodés, Avore o Celeste Alías canta Montserrat Abelló. Paral.lelament combina projectes propis com Els Ocells i l’Stereo amb tasques de producció i direcció musical com Sonets de Joguina per l’Auditori de Barcelona entre d’altres. Durant els últims anys ha actuat a molts dels clubs i festivals del país i ha participat en diverses gires per França, Anglaterra, Alemanya, Noruega, Rússia, Xina, Suècia, Àustria, Marroc…

Compta amb una extensa discografia tant en el món del jazz com en pop- rock i ha participat en formacions com Nonitz amb Lee Konitz, Maria Schneider Big Band, Orquestra Simfònica del Vallès, Marc Parrot, Judit Neddermann, Karol Green, Bruno Oro, Ian Sala, Marcel Casellas, Núria Graham, Brams, At Versaris.

APEL·LES CAROD

Curs intensiu de Jazz/Moderna i Creativitat (violí) – cursos CREA

BIO

Es va iniciar en el violí amb vuit anys a l’Escola Municipal de Música de Cambrils. Amb quinze anys va abandonar els estudis de música clàssica i va començar a explorar la guitarra elèctrica. Amb divuit anys Apel·les Carod va reprendre els seus estudis acadèmics de música, però ja des del jazz i la música moderna, fins graduar-se en violí jazz i guitarra moderna a l’Aula de Música Moderna i Jazz del Conservatori del Liceu l’any 2010. Del 2010 al 2015 va cursar els estudis de grau superior a l’ESMUC, convertint-se en el primer graduat en l’especialitat de violí jazz a tota l’estat espanyol, i rebent classes de professors com Lluís Vidal, Gorka Benítez, David Xirgu, Dani Pérez, Agustí Fernández, Joan Monné o Oriol Saña. L’any 2013 Apel·les Carod va estudiar a la Karol Szymanowski Academy of Music de Katowice (Polònia) gràcies a una beca Erasmus. Entre el 2015 i el 2016 va residir a Nova York, on va ampliar els seus estudis a The New School for Jazz and Contemporary Music gràcies a una beca concedida per aquesta mateixa institució, rebent classes de Christian Howes, Vic Juris, Rachel Z Hakim, Dave Glasser o Rory Stuart. A més, ha participat a workshops i masterclasses de músics com Didier Lockwood, Paul Giger, Barry Harris o Kurt Rosenwinkel.

Apel·les Carod ha estat guardonat dues vegades amb el segon premi a la International Zbigniew Seifert Jazz Violin Competition en les dues primeres edicions d’aquest certamen celebrat a Cracòvia (Polònia) els anys 2014 i 2016.

Ha liderat les seves pròpies formacions (Apel·les Carod Trio, Quartet, Septet), i ha tocat o col·laborat amb grups i artistes de diferents estils com Txarango, Raynald Colom, Els Pets, David Mauricio, Taulant Mehmeti, Stanislaw Slowinski, Pawel Kaczmarczyk, A Strings Affair, Eclectic Colour Orchestra, Esmuc Jazz Project, Aupa Quartet, Albert Bello, Lecirke o Roger Benet, entre d’altres.

Ha interpretat la seva música a festivals i sales referents a Catalunya com el Jamboree Jazz Club, el Palau de la Música, L’Auditori de Barcelona, el Sunset Jazz Club, el Festival Internacional Dixieland de Tarragona o el Festival de Jazz de Terrassa, però també fora del país, com al Summer Jazz Festival de Cracòvia, Festival Jazz z Wami, Vertigo Jazz Club, 12on14 Jazz Club (Polònia) o al club Silvana de Nova York (EEUU).

DAVID PARRAS

Curs intensiu de Jazz/Moderna i Creativitat (trombó, tuba i bombardí) – cursos CREA

BIO

Després d’haver realitzat estudis elementals de piano a Esparreguera, va començar a tocar la tuba l’any 1988. Posteriorment va realitzar els estudis professionals d’aquest instrument al Conservatori Superior de Barcelona. També és diplomat en Educació Musical per la Universitat de Barcelona. L’any 1995 va començar a tocar el trombó de manera autodidacta.

Autodidacta amb el jazz i la música moderna, treballa com a freelance amb moltes formacions, i forma part de la Vicens Martín Big Band, Big Band de Granollers i la Gumbo Jass Band, entre d’altres.

Des de l’any 2004 treballa pel Servei Educatiu de l’Auditori de Barcelona, formant part de la producció “Els Colors del Metall”. Amb la Big Band de Granollers realitza també els concerts didàctics “Nora i el Jazz”, “La Festa de la Nora” i “AfroNora”.

Ha participat com a músic en molts muntatges teatrals, així com en una cinquantena d’enregistraments musicals de diferents gèneres.

Fent referència a la docència, treballa a l’Escola Municipal de Música i Dansa d’Esparreguera, on és professor de trombó, bombardí i tuba, i també dirigeix la Banda de Grau Mitjà de la mateixa escola. És, també, el director de la Banda de Música d’Esparreguera des de l’any 2006.

TONI VAQUER

Curs intensiu de Jazz/Moderna i Creativitat (piano i direcció de big band) – cursos CREA

BIO

Nascut a Barcelona, criat a Mallorca. Músic, compositor, arranjador i pianista.

Llicenciat al Conservatori del Liceu en piano modern l’any 2012. Estudia composició al Berklee Global Jazz Institute i és fundador de la Berklee Global Jazz Orchestra.

L’any 2010 va escriure 366 composicions que més endavant donaren forma a les 6 suites de “Vertebrats”, disc de la Free Spirits Big Band de David Mengual de la qual n’és arranjador oficial des de fa cinc anys. Actualment escriu per a altres formacions com: el nonet de Víctor Correa, D.O. New Ensemble, la Berklee Concert  Jazz Orquestra de Greg Hopkins i el grup d’Andrea Motis & Joan Chamorro, entre d’altres.

Al 2014 va formar la seva pròpia orquestra “The Voodoo Children Collective” amb la qual enregistrarà el seu primer disc aquest any. Recentment ha format el seu nou projecte a sextet: “Kraken” i el seu nou trio. Ha tocat amb Wayne Shorter, Danilo Pérez, John Patitucci, Ralph Peterson, Jason Palmer, David Mengual y Jorge Rossy, entre d’altres.

LAIA VALLÈS

Curs intensiu de Jazz/Moderna i Creativitat (piano i direcció big band) i Artista Convidada als cursos CREA

BIO

La compositora i pianista Laia Vallès (Sabadell, 1986) inicia els seu estudis de piano amb Joan Andreu Reyes a l’EMCA (Escola de Música i Rítmica de la Creu Alta de Sabadell), i segueix al Taller de Músics, on cursa dos anys de grau superior de piano jazz. Rep classes d’Alejandro di Constanzo, Joan Diaz, Joan Monné i Txema Riera.

Després d’un període d’estudi autodidacta, accedeix a l’ESMUC per cursar el Títol Superior de Música en l’especialitat de Composició, on rep classes d’Agustí Charles, Aureliano Cattaneo i Christophe Havel, i assisteix a seminaris de composició amb Stefano Gervasoni, Mauro Lanza, Raphael Cendo, Clara Maïda o Bryn Harrison, entre d’altres. Es titula el 2017 després d’un període d’estudi amb la compositora Helena Tulve a l’Estonian Academy of Music and Theatre.

La seva concepció de la música com un tot fa que mantingui actives tant la vessant compositiva com la interpretativa, estrenant recentment les obres Astrea -dotze estels per a Virgo (Arts Santa Mònica, abril 2016), Free International Sound (MACBA, maig 2015) i Prison de la Santé (Saló Sant Jordi, octubre 2015). També ha fet arranjaments i toca els teclats i sintetitzadors modulars al grup Joana Gomila Folk Souvenir, a l’ensemble d’improvisació lliure Improject, al projecte Fermín Muguruza & Micaela Chalmeta Big Band, o Sonets de Joguina (estrena el 2018), entre d’altres.

JOANA GOMILA

Curs intensiu de Jazz/Moderna i Creativitat (veu) i Artista Convidada als cursos CREA

BIO

Com a cantant i creadora, lidera el seu projecte Folk Souvenir, on explora els ecos i les ressonàncies de la música popular de Mallorca, cantant tonades i teixint sonoritats properes al jazz i a la música improvisada, amb Santi Careta, Laia Vallès, Àlex Reviriego i Arnau Obiols. Folk Souvenir ha rebut el premi Ciutat de Palma Bonet de Sant Pere (2108) i el premi Bartomeu Rosselló-Pòrcel (2017) de l’Obra Cultural Balear.

Arrel de Folk Souvenir i gràcies a una trobada proposada per l’Auditori de Barcelona amb la ballarina Lali Ayguadé, creen l’espectacle Sa Mateixa (2018), amb Magí Serra, Laia Vallès i Santi Careta.

​Com a cantant i intèrpret, ha format part de nombrosos projectes escènics com Medea d’Andrés Lima i Aitana Sánchez-Gijón (Teatro de la Ciudad, 2015), amb música de Jaume Manresa; Negret de Guinea (Corcada Teatre 2011, premi Escènica a millor espectacle musical 2012); Siau Benvingut (Teatre Principal de Palma, 2009); Pèl al Pit (Corcada Teatre 2008, Premi Bòtil 2008), entre d’altres.

També és cantant, intèrpret i compositora a l’espectacle Esquerdes, de la cia. de circ contemporani Hotel iocandi, amb qui han obtingut el premi Zirkòlica 2015 a millor espectacle de circ de Catalunya.

​Ha compost, entre d’altres, la música i l’espai sonor de l’espectacle Las Muchísimas (cia. Mariantònia Oliver), de Here (col·laboració entre els ballarins Lali Ayguadé&Guilhem Chatir), o de la peça de dansa Remor, de la cia. Res de Res&Joan Miquel Artigues (guardonada amb el Total Theatre Award del Fringe Festival Edimburg 2012).

Canta amb Rufaca Folk Jazz Orchestra, la bigband de Sergi Vergés, amb arranjaments i direcció de Vergés. (Beatus Ille, 2017, SeedMusic). Col·labora sovint amb músics de l’escena del jazz actual de Barcelona com Iago Aguado, Toni Vaquer, Celeste Alías, Marcel·lí Bayer, Santi Careta, Pep Garau,…

Col·labora com a contrabaixista amb la cantautora Lu Rois (Clarobscur, 2017). Ha col·laborat cantant en el darrer disc de Joan Miquel Oliver, Elektra. També col·labora en el disc El perfum dels vegetals de Miquel Serra.

Ha experimentat amb el món de la poesia i les arts escèniques amb projectes com Espiral d’Embulls, Mula Morta, o el col·lectiu Pèl Capell. Ha format part d’Espiral d’Embulls (premi RNE-4 Disc Català de l’Any 2004 per L’edat de plàstic), de Projecte d’Efak (homenatge al cantant i poeta Guillem d’Efak), de Corcada Teatre (Pèl al pit, Negret de Guinea, etc,…) ha cantat amb la Big Band del Liceu, amb Trispol Swing, amb Trio Cruzat,…

El 2014 es gradua en cant jazz al Conservatori Superior del Liceu i al Souza Lima de Brasil, on ha après de mestres com David Mengual, Celeste Alías, André Marques, Albert Bover, Sergi Vergés, Ramon Prats,… Ha estudiat a São Paulo (gràcies a una beca AIE). És també llicenciada en Història de l’Art

MAGALÍ SARE

Curs intensiu de Jazz/Moderna i Creativitat (veu) i Artista Convidada als cursos CREA

BIO

Cantant, flautista i percussionista nascuda a Barcelona l’any 1991 provinent d’una família de músics.

Tota la vida ha format part del món del cant coral. Gràcies a això, a partir dels nou anys va tenir la oportunitat de cantar en els cors escènics infantils del Gran Teatre del Liceu participant en les òperes La Bohème de Puccini i L’enfant et les sortilèges de Maurice Ravel, i als dotze anys va estrenar-se cantant de solista en una òpera infantil al Teatre Lliure de Barcelona.

Ha participat com a cantaire i com a solista en cors com Cor de Cambra Anton Bruckner, el Cor Jove, Fònix 2.0, de Barcelona, i Ovos Omnes i Cor Da Capo de Tarragona.

​Des de ben petita va estudiar piano i flauta travessera al Conservatori Municipal de Sabadell on va obtenir el grau professional de flauta i el premi d’honor a l’últim curs. Un parell d’anys més tard va obtenir el grau professional de cant líric al mateix conservatori, també amb el premi d’honor. Tots aquests estudis els completà amb 6 anys de percussió clàssica i bateria i varis anys de classes particulars de piano jazz.

A l’edat de 19 anys, comença el grau superior de flauta clàssica al Conservatori Superior del Liceu, amb el professor Christian Farroni, però després d’acabar el segon curs decideix deixar-ho. Tanmateix, en aquesta època, va ser durant un any flautista a la Jove Orquestra de les Comarques Gironines i també s’atreveix per primer cop a posar veu, i també flauta, al grup de fusió català-brasiler Ho ha Baião vist dirigit per Pol Oñate, fent una petita gira per Catalunya.

​Després d’estar molt de temps amb un peu dins el món de la música clàssica i l’altre dins el de la música moderna i popular, als 21 anys, la Magalí comença a composar i això li fa fer un salt definitiu cap al jazz. Descobreix que la composició és un món fascinant per ella i decideix estudiar cant modern per a poder aprofundir en l’estil i trobar diferents maneres d’interpretar les seves pròpies cançons. Després d’un any preparant-se sola, és admesa al mateix Conservatori Superior del Liceu en l’especialitat de cant jazz. Un cop graduada (curs 2013-17) obté el premi extraordinari del Departament de jazz a millor trajectòria dins l’escola.

​Des del 2012, any en què es va crear el Quartet Mèlt, la Magalí n’és la soprano. Amb el quartet ha realitzat gires per tot Catalunya i alguns països d’Europa com Suècia, Itàlia, Àustria, Anglaterra i Hongria, però sobretot se’ls coneix en el nostre país per haver estat guanyadors de la tercera edició del programa de TV3 Oh Happy Day l’any 2015.

El 13 d’abril del 2018 llença el seu primer disc com a líder “Cançons d’amor i dimonis” (Autoeditat), oferint un repertori de temes propis (música i lletra) produït per Vic Moliner i Panxii Badii, del qual, el 17 de novembre de 2018 en fa la presentació oficial dins el Voll-Dam Festival Internacional de Jazz de Barcelona.

​Sempre ha estat, i així segueix sent, molt activa dins el circuit jazzístic català. Canta i toca alguns instruments regularment en dos duos de jazz: Magalí Sare i Sebastià Gris duo (veu/baix i guitarra) i Magalí Sare i Manel Fortià duo (veu/percussions/flauta i contrabaix), amb els quals ha actuat en diferents clubs i festivals de jazz de tot Catalunya. També ha sigut la veu de Bull i Pebre Bord Jazz Orquestra, una Big Band de joves músics mallorquins i catalans. A més, ha posat veu en diversos enregistraments, com per exemple a De poetes cançonetes de Toni Xuclà o al disc Who’s Holland de Pere Bujosa.

​Actualment, és la nova veu de les cançons de la pianista i compositora Clara Peya, amb qui ha enregistrat el disc Estómac.

​A més a més d’actuar, la Magalí imparteix classes de cant modern-jazz i combo al grau superior del Taller de músics.

​Enguany, ha guanyat el primer premi estatal de jazz Juventudes Musicales de España amb el guitarrista Sebastià Gris.

MARCEL·LÍ BAYER

Curs intensiu de Jazz/Moderna i Creativitat (saxo, clarinet, flauta) – cursos CREA

BIO

Grau superior en l’especialitat de saxo jazz a l’ESMuC. Marcel·lí Bayer va estudiar, a més, al Taller de Músics i a la Universitat de Barcelona (Magisteri Musical).
Actualment participa en projectes com Martín Léiton Big Band, Albert Cirera i Kamarilla, Memoria Uno (Iván González), Voodoo Children Collective (Toni Vaquer), Ramon Prats Quartet + 3, Néstor Giménez Orchestra, Os Meus Shorts (Nico Roig), duos amb el pianistes Josep Mª Balanyà i Toni Saigi, concerts de saxo sol, forma part del col·lectiu d’acció sonora Seward i col·labora activament amb el poeta Oriol Sauleda.
Ha participat en una trentena d’enregistraments com a sideman i n’ha publicat cinc com a líder: “Nonitz featuring Lee Konitz” (Quadrant Records, 2011); “Les Narrations” (Whatabout Music 2013); “1680” (Discordian Records, 2014); “Niketchrin” (Creative Sources, 2017) i “Two Horses” (Underpool, 2019).
És, a més, professor al Taller de Músics de Barcelona i a l’ESEM-Taller de Músics (Grau Superior de Jazz i Música Moderna)

ENRIQUE OLIVER

Curs intensiu de Jazz/Moderna i Creativitat (saxo) i Artista Convidat als  cursos CREA

BIO

Va néixer el 1985 a Màlaga. Ha col·laborat en més de 30 àlbums tals com ´Wicca´de Jorge Rossy; ‘Voces’ de Perico Sambeat; ‘Mason’ de Roger Mas;‘UNO’ de Ernesto Aurignac; ‘El Camino’ de José Carra; o ‘Lua Amarela’ de Joan Chamorro i Rita Payés. Ha assistit a diversos seminaris amb reconeguts màsters com Steve Grossman, David Kikoski, Mark Turner, Peter Bernstein, Jeff Ballard, Aaron Goldberg, George Garzone. Charles Davis, Tootie Heath, etc.

El seu debut com a líder va ser amb ‘Introducing Enrique Oliver Quintet’, amb les seves peces pròpies. També colidera el grup ‘Wild Bunch’ amb qui ha enregistrat 2 àlbums: ‘Sexy drugs’ i ‘Wild Bunch’.

A part d’això Enrique ha compartit escenari durant els 10 últims anys amb el seu duo Llombart&Oliver junt amb Jaume Llombart amb qui ha autoproduït 2 àlbums.

Oliver ha tocat als festivals de jazz més importants d’Espanya (Barcelona, SAN Sebastián, Getxo, Madrid, València, Sevilla, Màlaga, Granada, etc. També en diferents festivals de la resta d’Europa (Alemanya, Suïssa, Bèlgica, Països Baixos, Regne Unit, Portugal, Dinamarca, Finlàndia, etc.) com també als Estats Units, Sud Amèrica i Nord Àfrica.

VIC MOLINER

Curs intensiu de Jazz/Moderna i Creativitat (contrabaix i baix elèctric) – cursos CREA

BIO

Ha publicat 3 discs com a líder, compositor i lletrista i dos discs coliderant la formació STN!

En la seva faceta de productor ha treballat i treballa amb diversos artistes i projectes : Clara Peya, Pau Brugada, Germà Negre, David Mauricio, Navigam, Land of Coconuts, Xavi Torres Trio, Salva López…

Actualment toca amb els grups: The Gramophone Allstars Big Band, Xavi Torres Trio, Clara Peya i Pau Brugada i més esporàdicament treballa o ha treballat amb OBC (Orquesta Simfònica de Barcelona), Cobla Sant Jordi, Joan Rovira, Maceo Parker & Girona Jazz Project, Néstor Giménez Quartet, Alessio Arena, Quartet Mèlt, Maria Rodés, Laia Vehí i Els Tres Tenors entre molts altres. També ha enregistrat com a baixista i/o contrabaixista nombrosos discos amb artistes com The Gramophone Allstars, Chet Jones, Christo Lefroy, Alessio Arena, STN!, Verd i Blau, Clara Peya, Cançons de la Veritat Oculta, Smoking Bambino, Gonzalo Del Val…

Recentment ha obtingut el primer premi al Dutch Jazz Competition amb Xavi Torres Trio. Durant el 2012 la seva cançó “Temps per mirar el temps” va ser guardonada amb el Premi Lletra, guardó emmarcat en els Premis Altaveu 2012. Aquell mateix any també va guanyar el concurs per a la creació de la sintonia de la Fira de Música al Carrer de Vila-Seca.

Ha cursat estudis al Taller de Músics de Barcelona i posteriorment a l’ESMuC i al Conservatorium van Amsterdam.

JOAN TEROL

Curs intensiu de Jazz/Moderna i Creativitat (bateria) – cursos CREA

BIO

Va néixer a Reus i des de petit ja se sentia atret per la música en els concerts que la seva mare feia amb el Cor Madrigal de Barcelona. Va començar classes de bateria als 14 anys a l’escola El Xilòfon de Reus. Més endavant es va mudar a Barcelona per continuar estudiant música, primer a L’Aula de Música Moderna i Jazz i després a l’ESMuC. L’any 2011 va decidir traslladar-se a Amsterdam per cursar un màster de jazz al Conservatorium van Amsterdam i, en acabar-lo, es va establir definitivament a la capital holandesa. Els seus projectes principals avui dia són The BvR Flamenco Big Band, Nomadic Treasures i Mehmet Polat & Embracing Colors als Països Baixos, i Néstor Giménez Quintet, Pere Bujosa Trio i Els Tres Tenors a Catalunya.
Al llarg dels últims anys ha tingut la sort de tocar amb prominents músics de jazz de les escenes holandesa i catalana, així com l’oportunitat de ser sideman de figures internacionals com Benny Golson, Lee Konitz, Jordi Rossy, Jesse Davis, Grant Stewart, Maria Schneider, Dena DeRose, Joe Magnarelli, Aruán Ortiz i Carla Cook.

MARTIN HEINZLE

Curs intensiu de Jazz/Moderna i Creativitat (contrabaix i baix elèctric) – cursos CREA

BIO

Ha estudiat baix elèctric i contrabaix de jazz al Conservatori de Viena entre el 2004 i el 2008. Després d’un any d’estudis a l’ESMuC va acabar el seu màster en jazz i música improvisada a la Universitat “Anton Bruckner” de Linz, on també va estudiar contrabaix clàssic.

Ha col.laborat en produccions del teatre de Linz, en els escenaris units de Viena i també en diverses bandes sonores de pel.lícules realizades pel ORF. Amb el grup Choub de música persiana va entrar al programa New Austrian Sound Of Music. Últimament està de gira amb el seu projecte Sugar Daisy’s Hot Club i també realitza una sèrie de concerts dedicats a la música swing dels anys 1930. Com a músic freelance, ha actuat a Alemanya, Suïssa, Itàlia, Eslovènia, Croàcia, Sèrbia, Hongria, el Regne Unit, Marroc i Xile.

Des de l’any 2011 és professor de contrabaix i de baix elèctric a l’Escola de Música Municipal de Viena on també coordina el professorat de contrabaix i violoncel.

MARTA ROMA

Curs intensiu de Jazz/Moderna i Creativitat (violoncel) – cursos CREA

BIO

Marta Roma es una versàtil i polifacètica cellista i cantant amb una gran experiència dins la música i les arts. Roma ha desenvolupat el seu personal estil creatiu a l’hora d’improvisar i cantar diferents gèneres musicals, estils i cultures, mentre toca composicions de grans artistes com Gary Burton, Alejandro Sanz, Dream Theater, Susana Baca, A.R Rahman i molts d’altres. Marta Roma regularment està realitzant tours arreu del món i ha tocat, realitzat cursos i masterclasses a Espanya, Mèxic, Colòmbia, Cuba, Brazil, USA, Japó,Filipines i la República Dominicana.

Roma va completar la seva Diplomatura en Educació musical a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMuC – Barcelona 2011) i també el seu diploma amb Performance al famós Berklee College of Music a Osona (2014) on va estudiar amb el cellista Eugene Friesen i Mike Block. Es va graduar també amb Summa Cum Laude pel Màster de Music Contemporary PErformance a la prestigiosa Berklee Global Jazz Institute (BGJI, 2016) estudiant i tocant amb grans jazzistes com Joe Lovano, John Patitucci, Danilo Perez, Terri Lyne Carrington, George Garzone and Marco Pignataro entre d’altres.

Marta Roma va completar les pràctiques al Fedujazz Foundation a la República Dominicana (Sept-Dec 2016) on va ser professora, mentora d’alumnes joves i creadora del programa educacional del projecte al mateix temps que col·labora amb la producció del 20è Festival de Jazz de la República Dominicana.

El juliol de 2017 es va graduar com a Post-graduate fellow a la Berklee College of Music.

JORDI MATAS

Curs intensiu de Jazz/Moderna i Creativitat (guitarra) i Artista concidat als cursos CREA

BIO

Inicia els estudis a Esparreguera i continua la seva formació al Taller de Músics de Barcelona amb Jose luis Gámez, Horacio Fumero, Vicens Martín, Alfons Carrascosa. Ha assistit també a master classes i seminaris amb Sam Yahel, Benny Golson, Idris Muhammad, Kurt Rosenwinkel, Mark Turner, Jordi Bonell, Nasheet Waits, Ben Street, Bruce Barth, Rick Peckam, Ben Monder, i Peter Bernstein.

Ha estat guardonat amb els premis Artista revelació de l’any 2003 i Millor guitarrista de l’any 2004 per l’Associació de Músics de Jazz i Música Moderna de Catalunya. Va rebre també el Premi Injuve 2006 amb Albert Sanz y Organics, gira Ressons 2007 amb Jordi Matas Quintet.

Entre les seves actuacions, destaquen La Plata Jazz festival 2005, La Plata-Argentina, Jazz Festival Mechelen-Bèlgica, XXXVII Jazz Getxo, Festijazz 2004 La Paz-Bolivia, End Art Jazz 2003 Köln, SpañJazz 2005 de Gran Canaria, Frankfurt JAZZKELLER i Duc des Lombards de PARIS.

Actualment, lidera els grups Jordi Matas Organic Trio –amb el qual ha enregistrat Landscape-, Jordi Matas Quintet –amb el qual ha gravat els discos All that matas i Racons- i HAT –amb el qual ha gravat l’àlbum Hi ha. També ha participat amb músics com Jorge Rossy, Nat Su, Chris Higgins, Joe Smith, Peer Wiborys, Benet Palet, Gorka Benítez, Masa Kamaguchi, Aruan Ortiz, RJ. Miller, Peer Wiborys, Falk Willis,   Ike Stubblefield, Alexis Cuadrado, Guillermo Klein i John Ellis.

ÒSCAR LATORRE

Curs intensiu de Jazz/Moderna i Creativitat (trompeta) – cursos CREA

BIO

Neix a Olesa de Montserrat al 1995. Comença a estudiar trompeta als 6 anys amb Néstor Munt a l’Escola Municipal d’Olesa, on descobreix la seva passió per la música. Més tard estudia un any al Taller de Músics amb David Pastor fins a accedir a l’ Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) amb Matthew Simon com a professor de trompeta.

Al llarg de la seva trajectoria ha treballat juntament amb músics com Lluís Vidal, Jorge Pardo, Gabriel Amargant, Martín Leiton, Luis Bonilla, Joan Diaz, David Pastor, Santi de la Rubia, Victor Correa, Eladio Reinón, entre d’altres.

Al 2016 incia el seu primer projecte: un quartet integrat per Toni Saigi al piano, Pedro Campos al contrabaix i Roger Gutiérrez a la bateria. Aquests músics l’han acompanyat durant els seus inicis, així com el trombonista Víctor Correa amb qui van impulsar la D.O. The Next Generation. La idea d’aquest projecte és tocar composicions originals, arrelades principalment amb la tradició jazzística i contemporànea amb la finalitat de donar-los una interpretació totalment personal i lliure.

Actualment, participa en diverses formacions com són: Martín Léiton Big Band, Pentatòmic i Rufaca Folk Jazz Orchestra.

FERRAN PALAU

Artista convidat – Curs intensiu de Jazz/Moderna i Creativitat- cursos CREA

BIO

Ferran Palau va néixer a Esparreguera l’any 1983. De petit va ser expulsat de l’Escola de Música per tenir “poques aptituds” i decidí dedicar-se al món del dibuix i la pintura sense deixar de banda el seu amor per la música, creant bandes de diversos estils al llarg dels anys. Va estudiar Arts Plàstiques a l’Escola Joso de Barcelona i després de diferents treballs i exposicions en diverses sales arreu de Catalunya, a poc a poc, es va anar centrant cada cop més en la seva música.

L’any 2003 va fundar, juntament amb els altres membres, el grup de música Anímic, amb els que ha editat diversos discos; els més recents, “Hannibal” i “Skin”, han estat un èxit de crítica i públic.

Després del seu debut en solitari amb ‘L’aigua del rierol’ (Amniòtic Records, 2012), disc que el va posicionar entre el millor de l’any de revistes tan destacades com Rockdelux, i el seu segon treball discogràfic en solitari, ‘Santa Ferida’ (ideat i gravat al llarg de dos anys juntament amb Jordi Matas (El Petit de Cal Eril) i l’ajuda final de la mítica AKG Spring Reverb cortesia de Joan Pons, ara prepara el seu tercer treball que inclourà la màgia que mai no està absent en els discos d’aquest prolífic i exquisit artista. Encara que Palau no s’acabi d’allunyar de temàtiques que sempre l’han atret i inspirat com són la mort, la religió i la culpa, en aquest nou àlbum trobarem una sensació més lleugera, on sobresurt una estètica i atmosfera estiuenca, de cançons que escoltaries amb la calidesa del sol i la brisa marina acariciant-te la pell.

Ferran Palau lluita per fer-se comprendre a través de melodies noves i refrescants sense deixar de portar-nos a terrenys misteriosos als que ens té ja acostumats.

ALEIX TOBIAS

Artista convidat – Curs intensiu de Jazz/Moderna i Creativitat- cursos CREA

BIO

Nascut el 1976, realitza estudis de bateria a l’Escola de Música de Badalona i al Taller de Músics de Barcelona amb David Xirgu, Àlex Ventura i Tito Busquets, i de percussió amb Ernest Martínez i Enildo Rasúa. Amb els anys complementa aquesta formació acadèmica amb llargues estades a l’Àfrica Occidental i Turquia.

Percussionista i baterista atret des de sempre per les músiques del món i les noves sonoritats. Viatja per tots els continents podent conèixer els diferents llenguatges de la percussió, fins que de la mà d’Eliseo Parra coneix la tradició de la península ibèrica. És el creador i director de Coetus, orquestra de percussió ibèrica i projecte en el qual ha sabut donar un llenguatge propi a aquests instruments tradicionals adaptant la proposta al context actual. A més de tocar per mig món al costat de l’orquestra, imparteix infinitat de tallers difonent la percussió ibèrica i tot el que l’envolta.

Com a intèrpret és membre a més del grup Tactequeté des de la seva fundació, col·laborant també amb formacions i solistes com Misirli Ahmed, Eliseo Parra, Las Migas, Silvia Pérez Cruz, Erkan Ogur, Erkan Irmak, Carles Dènia, Cia. Elèctrica Dharma, Refree, Kepa Junkera, Xirriquiteula Teatre, La Fura dels Baus, Martí Serra, La Compañía de Danza Emilio Hernández, Elisabet Raspall, Marina Rossell, Big Band de Miguel Ángel Blanco i Jerry Gonzalez, Camut Band, La Shica, Maracatú, Jaime Basulto, Lídia Pujol, Almasala, Angelika Akbar, Toc Mut, Llama, Eduard Iniesta… en festivals com Flamenco de Ciutat Vella de Barcelona, The Royal Festival Hall, Newcastle, Morges, The Opera House de El Cairo, Tàrrega, Encontres de Percussió…La seva llarga experiència en l’estudi i la seva sensibilitat musical han fet que treballi també com a productor musical.

XAVI LOZANO

Artista convidat – Curs intensiu de Jazz/Moderna i Creativitat- cursos CREA

BIO

Xavi Lozano és un músic multiinstrumentista que participa en diverses formacions, com Bufa & Sons, la banda d’ Eliseo Parra, o Tactequeté. Com a músic experimental, desenvolupa una impressionant destresa traient sons i construint melodies amb instruments insòlits per la seva quotidianitat.

CLARA PEYA

Artista convidada – Curs intensiu de Jazz/Moderna i Creativitat- cursos CREA

BIO

Pianista i compositora, Clara Peya és considerada una de les creadores més originals i úniques que han aparegut en els darrers temps en l’escena musical del país. Una biografía frenètica que transita entre la música, el teatre i l’activisme.

Musicalment, Peya és inclassificable: bascula entre la música de cambra, el jazz, el pop i l’electrònica, mantenint sempre com a centre de gravetat el piano.

Ella és energia i sentiment en estat pur, sense deixar de banda el crit i el compromís amb la llibertat. Una personalitat artística contagiosa i torrencial que en directe es despulla, es transforma i s’escampa per tot l’escenari i més enllà. La seva forma personal de tocar ha fet que sigui considerada una de les pianistes catalanes més escèniques i transgressores.

Feminista declarada, es defineix a si mateixa com «inquieta, visceral, intensa i transcendent». Clara Peya fuig de tòpics i, sobretot, creu en el poder de l’art per a la denúncia «a la meva música li dic romàntic-contemporània o punki-romàntica». La música ho és tot per a ella, utilitza el piano per a expressar-se, ser lliure i transmetre idees

CARLES BENAVENT

Masterclass i concert final – Curs intensiu de Jazz/Moderna i Creativitat- cursos CREA

BIO

Carles Benavent va néixer al barri del Poble Sec de Barcelona.

Va començar a tocar el baix quan tenia 13 anys atret pel blues i el rock, en particular Jimi Hendrix.

Ell tenia la intenció d’aprendre a tocar el baix com si fos una guitarra perquè originalment Benavent volia tocar la guitarra però li va semblar que el baix seria més fàcil ja que te tenia menys cordes.

Així doncs, va començar tocant amb pua i copiant els guitarristes, aquest fet va ser decisiu per encaixar perfectament amb Paco de Lucía.

Com a baixista de jazz, de formació autodidacta, va fundar el grup ‘Música Urbana’ amb el qual va gravar 2 àlbums.

En aquell moment va crear una nova forma de tocar el baix elèctric ja que es convertí en el primer baixista que va introduir aquest instrument en el Flamenc, acompanyant  Paco de Lucía, el qual el va escollir per gravar part dels seus discs de fusió flamenca juntament amb Jorge Pardo (saxofonista i flautista) i altres.

Benavent utilitzava pua per crear un tipus especial de ‘alzapúa’  però sens dubte el que va obrir va ser un camí al baix elèctric dins el gènere del Flamenc.

El seu instrument preferit era el baix sense trastes, poc comú a l’època. Se’l pot considerar un dels pioners del baix sense trastes dins la música flamenca.

Una de les peces distintives de la seva singular interpretació va ser el duo amb Paco de Lucía en el disc Solo Quiero Caminar de Paco, titulat ‘Monasterio de Sal’ (Colombiana).

En el mateix àlbum, el seu ús dels harmònics i el seu groove tocant en la cançó ‘Chanela’ (Rumba) són una reminiscència del gran baixista de jazz Jaco Pastrorius.

Ha acompanyat nombrosos artistes, entre ells: Miles Davis, Chick Corea, Paco de Lucía i ha gravat una gran quantitat d’àlbums, entre ells ‘Paco de Lucía interpreta a Manuel de Falla’ i molts més.

El 1995 va patir un accident greu en què es va lesionar el braç esquerre i que va fer reconsiderar el seu futur com a músic. Tot i així es va recuperar bé i la prova d’això va ser el seu disc de resurrecció titulat ‘Fénix’.

La seva carrera ha estat marcada per col.laboracions dins i fora del món Flamenc amb el seu inigualable i singular estil de tocar el baix.

Benavent combina el ritme i la velocitat a un grau suprem i moltes vegades és el que una peça de Flamenc demana.

PROFESSORS ASSISTENTS dels Cursos CREA

IRENE REIG

Saxo

BIO

Neix a Barcelona l’any 1993. Gràcies al seu interès per la música, comença a rebre classes de piano clàssic passant per conservatoris com l’Oriol Martorell o el Conservatori Municipal de Música de Barcelona. Paral·lelament, als 11 anys, comença a tocar el saxo alt, però no serà fins als 15 que s’endinsarà en el món del jazz. Al 2011 inicia el seu pas per l’ESMuC on tindrà com a professors principals l’Eladio Reinón, en Gorka Benítez i en Xavi Figuerola i, més endavant a Ferdinand Povel al Conservatorium van Amsterdam.

Entre 2008 i 2011 va ser membre oficial de la Sant Andreu Jazz Band on tocava els saxos alt i baríton i el clarinet i amb la qual ha enregistrat dos CD-DVDs (Jazzing Live at Casa Fuster i Jazzing vol. II). Estar en aquesta Big Band l’ha portat a compartir escenari amb músics de renom com Perico Sambeat, Dick Oatts, Scott Robinson, Jesse Davis, entre d’altres.

Des del 2010 i fins el 2015 va tocar amb la Star Wood Band, una formació dirigida per Pau Casares i amb la qual ha gravat varis Cds.

També ha col·laborat amb músics locals de renom com Lluís Vidal, Josep Maria Farràs, Ignasi Terraza i Francesc Capella i en projectes com Joan Casares Sextet i l’Esmuc Jazz Project Univers Keith Jarret, el qual està editant el seu primer disc.

Actualment lidera el seu propi septet: The Bop Collective, un grup de composicions i arranjaments originals amb el qual ha tingut l’ocasió de tocar a la Jazz Cava de Terrassa i al Jamboree, entre d’altres.

Paral·lelament toca, escriu i arranja pel seu nou projecte de petit format, el seu trio amb el qual ja ha tocat per Catalunya i Holanda.

Resideix a Àmsterdam on estudia un Màster d’interpretació amb el saxofonista Ferdinand Povel i, esporàdicament, Dick Oatts. Estar al Conservatorium van Amsterdam l’ha portat, també, a compartir escenari amb músics com Terell Stafford, Simon Rigter, Martjin van Iterson o Rob van Bavel.

SEBASTIÀ GRIS

Guitarra

BIO

Manacor, 1994. Va començar els estudis musicals a l’Escola Municipal de Manacor amb el piano. Als 14 anys comença a rebre classes particulars de guitarra elèctrica per més tard continuar estudiant a la Factoria de So de Santa Maria. Als 19 anys es trasllada a Barcelona per realitzar l’últim curs del Grau Professional de guitarra. El mateix any rep la beca Joves Promeses de la Fundació Ferrer-Salat i és admès al Conservatori Superior del Liceu, on es graduà amb èxit l’any 2018. Aquest mateix any fou galardonat (juntament amb la cantant Magalí Sare) amb el primer premi de jazz de Joventuts Musicals d’Espanya. Ha actuat amb diferents formacions al Festival de Jazz de Huesca i al 47è, 48è i 50è Festival Internacional de Jazz de Barcelona, al Festival de Perelada.

ASIER OLABARRIETA

Bateria

BIO

Asier Olabarrieta és un músic jove, 21 anys, natural de Pamplona. Actualment resideix a Barcelona on ha realitzat els estudis superiors de bateria jazz al Conservatori del Liceu. A més de la bateria, i gràcies a haver crescut en una família amb tradició musical, ha après a tocar de manera autodidacta altres instruments com el piano, la guitarra, l’harmònica cromàtica o el baix.

Durant el seu pas pel Conservatori també s’ha dedicat a la composició iarranjaments de música per a big band, aspecte que s’ha vist àmpliament reflectit al seu recital de final de carrera. Ha realitzat nombroses actuacions com a bateria jazz de diferents conjunts musicals barcelonins, així com esporàdiques intervencions com a guitarrista, pianista i cantant en diverses actuacions.

ALBA CARETA

Trompeta

BIO

Trompetista nascuda a Avinyó, Barcelona. Va començar tocant trompeta clàssica quan  tenia 8 anys fins que va ser acceptada a l’ESMuC (Escola Superior de Música de Catalunya) on va fer el primer i el segon any del Bachelor  de Trompeta de jazz amb el professor Matthew Simon. Durant el seu tercer any es va mudar als Paisos Baixos on va acabar el seu Bachelor a The Koninklijk Conservatorium de la Haya. Actualment està a punt d’acabar el seu Master al Conservatorium van Amsterdam.

Careta ha agafat influències de diferents estils de música (Latin, Balkan, clàssica, pop, folk, jazz…) a través dels projectes en què ha format part durant la seva carrera musical com Balkan Paradise Orchestra, Alba Careta Quintet, Alba Careta & Ferran Jaumira duo, entre d’altres, amb els quals ha tocat en festivals com: Festival de Jazz de Terrassa, Festival de Jazz de Banyoles, Festival (A)PHONICA, Jamboreee Jazz Club, MErcat de Música Viva de Vic, Groznjan Jazz Festival, Montreux Jazz festival…

Careta també ha participat en projetes com JONC- Jove Orquestra Nacional de Catalunya + Big Band (2014), NSJO – Netherlands Student Jazz Orchestra (2015) i JMJWO – Young Jazz World Orchestra (2016)

Algunes de les gravaciones más recents són Mamihlapinatapai (Àlbum: Camino del Sol), Stoka Ensemble, Esbart d’Olot (Àlbum: 8del9), the Stands (Àlbum: Parable), La senyoreta descalza (Àlbum: Supersonic), A la Big Bom Band (Àlbums: Faves contades – featuring David Pastor i Made in Cat), Balkan Paradise Orchestra (Àlbum: K’ATAKA) i el seu primer àlbum amb la seva banda Alba Careta Quintet (Àlbum: ORÍGENS)